Vidocq - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vidocq

Vidocq

Vidocq (2001,)

TF1 Films Productions / Blitz film i video

100 min. triler

Režija:           Pitof

Uloge: Gerard Depardieu, Guillaume Canet, Inés Sastre, Andre Dussollier

Scenario:        Jean-Christophe Grangé

Producent/i:   Dominique Farrugia, Olivier Granier

Linkovi: imdb

Vidocq

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
22
0.00

DragonRage 30.06.2005 Ocjena recenzije : 2.33

Psihodelija !

Francuski filmovi su u posljednjih par godina dosegli jednako vizualnu kvalitetu kao i američki filmovi, ako ne i bolju.Sjetimo se samo Vučjeg Bratstva, Grad izgubljene djece, oba nastavka o Obelixu i Asterixu, Fan Fan Tulip ili pak Ivane Orleanske.A i što se tiče akcije i priča u filmovima mogu također bez problema parirati američkim filmovima(Taxi trilogija, Doberman, Wasabi, odlične Grimizne Rijeke-očekujem da se nastavak pojavi u našim videotekama itd).dakle ovo je jedan vizualno impresivan film, odlične fotografije, kamere, scenografije, kostimografije itd.A još kad se uzme u obzir da je to prvi film snimljen HD digitalnim kamerama(prije Star Warsa)i večina toga je dodano kompjutorski, nije ni čudo što je vizualno tako impresivan.Čak je i priča relativno zanimljiva, i dramaturški ispričana(na početku vidimo Vidocqovu smrt a zatim paralelno pratimo kako je došlo do toga i kako jedan novinar istražuje njegovu smrt da bi se na kraju te dvije paralelne priče stopile u jednu sa zajedničkim ciljem).Gluma je također solidna, no ništa posebno, Gérard Depardieu je odradio i boljih rola.No kad je režija u pitanju, moram reči da je to največi minus filma.Režija je često kaotična i psihodelična.Brzi rezovi izmješani često sa krupnim planovima lica, zubiju i ostalih kojekakvih detalja, jednostavno su previše, prebolesno.Ti kadrovi na mjestima uopšte nisu potrebni.A onda opet film često i gubi na ritmu, meni osobno je na momente bilo malo dosadno, dok sam ga gledao.No opet neki akcijski djelovi su dobro izrežirani, posebice borba Vidocqa i ubojice sa maskom na kraju, koja je prikazana kao borba dvaju zvijeri a ne ljudi.Dakle, vizualno zbilja impresivan film sa Francuskog tržišta, koji se isplati pogledati, ako ništa drugo barem zbog toga, no režija je mogla biti bolja, malo mirnija, a ne tako kaotična mjestimice.Dvoumim se, dao bih mu četiri zbog vizualne kvalitete, ali zbog slabe režije dat ču mu ipak tri, iako zaslužuje više.Pogledajte, pa odlučite.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 24.05.2005 Ocjena recenzije : 0.5

Ne-loš francuski film. U pluseve može mu se ubrojati veća originalnost od većine hollywoodske produkcije, naročito vrlo originalna, gotovo nadrealana fotografija. S druge strane, priča je pomalo dosadna i nekoherentna, iako i dalje inventivnija od većine drugih istog žanra. Može se pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sunshine 07.01.2005 Ocjena recenzije : 1.0

izgleda tako dobro, naprosto gozba za oci! ako zbog nicega drugog, vrijedi pogledati zbog toga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 24.04.2004 Ocjena recenzije : 0.67

solidno

na samome početku napomenuo bih da je ovo prvi film gdje je scenografija napravljena sasvim kompjuterski.
fim ima sasvim dobru priču, likovi su također dobro okarakterizirani, čak je i gerard depardieu dobro odglumio, za promjenu.
solidna četvorka zbog scenografije i efekata.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dracula 18.04.2004 Ocjena recenzije : 1.0

vidocq

Možda će činjenica da je film rađen u digitalnoj tehnici odmah neke odbiti od njega i stvoriti predrasude da je film neuvjerljiv, ali to nije tako. On je uistinu rađen na drugačiji način i vizualno je odličan. Digitalna tehnika upotrijebljena na ovaj način ide odlično uz samu radnju filma, koja je vrlo dinamična i na kraju rezultira potpuno neočekivanim obratom... Preporuka za gledanje je i scenarij Jean-Cristophea Grange-a, koji je sudjelovao i u nastajanju Grimiznih rijeka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: