Osvetnici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Osvetnici

Osvetnici

The Avengers (2012.)

Marvel, Continental film

142' akcija, avantura, ZF

Režija:           Joss Whedon

Uloge: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson

Scenario:        Zak Penn, Joss Whedon

Producent/i:   Kevin Feige

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Osvetnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.11
61
0.00

Akcijski spektakl koji na jednom mjestu okuplja sve borce za pravdu: Iron Mana, Hulka, Thora, Kapetana Ameriku, Hawkeyea i Crnu udovicu!

Kapetan Amerika, Thor, Hulk, Iron Man, Sokol i Crna udovica...Po prvi puta u jednom filmu napokon su se okupili najveći i najpoznatiji strip junaci i to u Marvelovom megaspektaklu 'Osvetnici' pod redateljskom palicom Jossa Whedona.

Nakon što globalnoj sigurnosti zaprijeti neočekivani neprijatelj, voditelj Međunarodne organizacije za očuvanje mira (S.H.I.E.L.D.), Nick Fury, upušta se u odvažnu akciju novačenja kojoj se odazovu upravo Osvetnici.

Unatoč tome što je uspio sastaviti tim iz snova, Nick Fury i njegov pouzdani agent Coulson moraju pronaći način da uvjere superheroje da surađuju međusobno, a ne da budu jedan protiv drugoga u trenutku kada moćni i opasni Loki dobiva pristup Teseraktu i njegovoj neograničenoj moći.


'Osvetnici', trailer.

Sam film temeljen je na iznimno popularnoj seriji istoimenih Marvelovih stripova prvi put izdanih 1963., koji su od tada pa sve do današnjih dana postali jedna od najutjecajnijih inspiracija za sve ostale stripove.

Kritike filma su vrlo dobre i hvali se zabavan spoj heroizma i humora, te film proglašavaju 'dvoipolsatnom nirvanom za stripovske šmokljane'.

s.p.