Izmišljene ljubavi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izmišljene ljubavi

Izmišljene ljubavi

Les amours imaginaires (2010.)

Alliance Atlantis Vivafilm, Mifilifilms

95' romansa, art, melodrama

Režija:           Xavier Dolan

Uloge: Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider

Scenario:        Xavier Dolan

Producent/i:   Xavier Dolan, Carole Mondello, Daniel Morin

Zemlja:          Kanada

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Izmišljene ljubavi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Hiperstilizirana romantična drama o neobičnom ljubavnom trokutu: hetero cura, gej dečko i mladi ljepotan! Drugi film wunderkinda Xaviera Dolana.

U središtu priče su Francis  (Xavier Dolan) i Marie (Monia Chokri), prijatelji koji zajedno stoje protiv ostatka svijeta - u stavovima o modi, ljudima i životu. Ta idila traje sve dok jednog dana u njihove živote ne uđe zgodni seoski dečko Nicolas (Niels Schneider), a njegove kovrče boje meda posiju sjeme razdora u njihovo prijateljstvo.


'Izmišljene ljubavi', trailer.

Redatelj Xavier Dolan stupio je na svjetsku filmsku scenu u dobi od samo 19 godina, i to s poluautobiografskim filmom 'Ubio sam majku' kojeg je potpisao kao scenarist, producent, glumac i redatelj. Taj njegov odvažni prvijenac osvojio je čak tri nagrade na Festivalu u Cannesu, nakon toga i na brojnim drugim svjetskim festivalima, uključujući 7. Zagreb Film Festival na kojem je osvojio Zlatna kolica za najbolji film. Film 'Izmišljene ljubavi' premijerno je prikazan, a potom i nagrađen u Cannesu 2010.

Strani kritičari su film proglasili pravim 'filmskim desertom' koji 'odaje počast majstorima francuskog Novog vala'. Nakon premijere na prošlom Zagreb Film Festivalu napisao sam da će se 'film sigurno svidjeti onima koji vole stilizirane filmove' jer je 'ispunjen gestama, stylingom, citatima i kul soundtrackom kojeg obično pratimo u slow-motionu'. Zaključak: 'Izmišljene ljubavi' nude puno stila, humora, flerta, vizualnog i glazbenog užitka za filmske sladokusce.'

s.p.