Gnomeo i Julija 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gnomeo i Julija 3D

Gnomeo i Julija 3D

Gnomeo and Juliet 3D (2011.)

Touchstone Pictures/Blitz

85' animirani, komedija, obiteljski, romansa, dječji

Režija:           Kelly Asbury

Uloge: James McAvoy, Emily Blunt, Ashley Jensen, Michael Caine, Jim Cummings, Jason Statham, Ozzy Osbourne

Scenario:        Kelly Asbury, Mark Burton, Kevin Cecil, Emily Cook, Kathy Greenberg, Andy Riley, Steve Hamilton Shaw

Producent/i:   Baker Bloodworth, David Furnish, Igor Khait, Elton John, Steve Hamilton Shaw

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Gnomeo i Julija 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
4
0.00

Animirana obrada Shakespeareove drame je najveća ljubavna priča ikad ispričana... o vrtnim patuljcima!

Shakespeareova bezvremenska priča doživjela je svoju duhovitu preobrazbu i smjestila se u najsmješnije moguće okruženje – vrt prepun patuljaka. Susjedi - mr. Capulet i miss Montague - mrze se i svađaju, njihovi vrtovi su pretrpani kičastim gipsanim vrtnim patuljcima, koji, dok ih ljudi ne gledaju, ožive i preuzimaju neprijateljski stav svojih vlasnika. 

Julija je divna, nježna, klasična ljepotica. Mjesto joj je na fontani, nosi plastičnu crvenu ružu, a najbolja joj je prijateljica žaba Nanette koja je opsjednuta romantikom. Julija je borbena i nezavisna i nije rođena zato da bi živjela na pijedestalu. Žudi za time da zaprlja ruke u vrtu zajedno s drugim crvenim patuljcima. Želi dati svoj doprinos, ali otac joj ne dopušta da siđe jer se boji da bi se mogla okrhnuti.

Kad Julija spazi predivnu orhideju izvan vrta, odluči otići po nju. I sretne Njega. Nije svjesna da je Gnomeo jedan od plavih patuljaka dok ne postane prekasno. Julija se zaljubila. I ne razumije zbog čega nije u redu zaljubiti se u plavog patuljka – čak ako ste jedna od crvenih. Gnomeo i Julija nađu se usred susjedske svađe i nailaze na brojne prepreke koje stoje na putu njihovoj sreći...


'Gnomeo i Julija', trailer.

Originalne pjesme i glazbene klasične teme u filmu otpjevao je Elton John, koji je ujedno i izvršni producent filma. Prve kritike ističu da je riječ o dopadljivom crtiću koji se umjesto na romansu više fokusirao na humor i slapstick u vrtu, a ima i dosta dosjetki u vezi Shakespeareovih djela. Tako je radnja filma smještena u Shakespeareov rodni grad Stratford-upon-Avon, a firma za selidbe zove se 'Rosencrantz i Guildenstern' prema likovima iz 'Hamleta'.

s.p.