Samo seks - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Samo seks

Samo seks

No Strings Attached (2011.)

Paramount Pictures/Blitz

108' komedija, romansa

Režija:           Ivan Reitman

Uloge: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes, Greta Gerwig, Ludacris

Scenario:        Elizabeth Meriwether, Michael Samonek

Producent/i:   Jeffrey Clifford, Joe Medjuck, Ivan Reitman

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Samo seks

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
18
0.00

Doktorica ne želi vezu pa s najboljim prijateljem i odlučuje upražnjavati 'samo seks', a onda se situacija zakomplicira!

Kad je četrnaestogodišnja Emma Kurtzman odbila čudno tinejdžersko upucavanje Adama Franklina, nisu imali pojma kako izgleda pravi seks za odrasle. No, situacija je bila potpuno drugačija kad su se, godinama kasnije, Emma (Natalie Portman) i Adam (Ashton Kutcher) ponovo sreli i završili u krevetu. Seks je bio istinski dobar.

Budući da je Emma proglasila da je 'alergična na veze kao na kikiriki', baš kao što ih se i Adam odrekao, njih dvoje odluče izbjeći emocionalni kaos ozbiljne veze i biti samo 'prijatelji na obostranu korist'. Seks bez troška, bez obavezivanja, laganja, ljubomore, emocija, zajedničkog doručka...ukratko – 'samo seks'.

Savršeno rješenje za fizičke potrebe ipak se zakompliciralo – kad Adam počne donositi osjećaje u krevet (i u bolnički ormar, stražnji sic i svako drugo prikladno mjesto). Na kraju se oboje bore protiv onoga što ih veže, a što su jedino željeli izbjeći te pokušavaju odgovoriti na ključno pitanje: 'Mogu li prijatelji uživati u seksu bez da ih u tome ometa ljubav?'


'Samo seks', trailer.

Ova romantična komedija obiluje lascivnim razgovorima i situacijama, za što je 'zaslužna' mlada scenaristica Elizabeth Meriwether, Kritičari su zaključili da vulgarne komedije nisu nužno loša stvar jer je i 'Bad Santa' takav film, samo što je glavna razlika da je 'Bad Santa' smiješan film, a ovo je film sa zanimljivim konceptom koji se pretvorio u ljigavu, jeftinu zabavu za odrasle, samo bez prave erotike i intimnosti.

Zanimljivo je da u filmu imamo podzaplet s uspješnim ocem i sinom koji ga pokušava dostići i ući u show-business. Redatelj ove komedije je Ivan Reitman kojeg je očito već sustigao njegov sin Jason koji je filmom 'Ni na nebu ni na zemlji' pokazao kako se radi prava romantična komedija o 'prijateljima za seks'.

s.p.