MaksimUm - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      MaksimUm

MaksimUm

Megamind (2010.)

DreamWorks Animation / Blitz film&video

96' akcija, animirani, komedija, ZF, dječji

Režija:           Tom McGrath

Uloge: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, David Cross, Ben Stiller

Scenario:        Alan J. Schoolcraft, Brent Simons

Producent/i:   Lara Breay, Denise Nolan Cascino

Zemlja:          SAD

Linkovi: službene stranice, Imdb

MaksimUm

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
9
0.00

Što radi najgenijalniji zlikovac na svijetu kada ostane bez protivnika? Stvara novog suparnika pa se bori s njim!

MaksimUm je najgenijalniji superzlikovac kojeg je svijet ikad upoznao. I najneuspješniji. On već godinama pokušava osvojiti Metrograd na sve zamislive načine. Međutim, svaki pokušaj završi katastrofalnim fijaskom zahvaljujući superheroju s plaštom po imenu Metroman, nepobjedivom heroju sve do dana - kada ga MaksimUm slučajno ubije usred provedbe jednog od svojih šeprtljavih zlih planova!

Odjednom, MaksimUmov život gubi svrhu. On je superzlikovac bez superheroja. Shvaća da je ostvarenje životnog cilja najgora stvar koja mu se ikada dogodila. MaksimUm odluči da je jedini izlaz iz dnevne rutine stvaranje novog suparnika, po imenu Titan, na prvi pogled većeg, boljeg i jačeg od Metromana. Titanu ubrzo sine da je biti zlotvor mnogo zabavnije nego biti pozitivac. Uz jedan detalj - Titan ne želi osvojiti svijet, on ga želi uništiti!

MaksimUm sada mora odlučiti. Hoće li se boriti protiv vlastite dijabolične kreacije? Može li je poraziti? Može li najpametniji čovjek na svijetu napokon donijeti jednu pametnu odluku? Može li zli genij postati neočekivani heroj vlastite priče?


'MaksimUm', trailer.

U hrvatskoj sinkroniziranoj verziji glavne likove tumače Ozren Grabarić kao MaksimUm i Igor Mešin kao Metroman, a prvo iskustvo u sinkronizaciji imala je Lana Jurčević u ulozi reporterke Roxanne Ritchi. Svoj prvi susret sa sinkronizacijom imao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je posudio glas gradonačelni­ku Metrograda i u filmu ima manju ulogu. Kritičari su već proglasili film 'najsmješnijim crtićem o superherojima', posebno su pohvaljeni glumci na čelu s Willom Ferrellom koji se odlično zabavljao u ovoj ulozi.

s.p.