Soul Kitchen - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Soul Kitchen

Soul Kitchen

Soul Kitchen (2009.)

Norddeutscher Rundfunk (NDR)/Continental Film

99' komedija

Režija:           Fatih Akin

Uloge: Birol Ünel, Dorka Gryllus, Adam Bousdoukos

Scenario:        Fatih Akin, Adam Bousdoukos

Producent/i:   Fatih Akin, Ann-Kristin Homann, Klaus Maeck

Zemlja:          Njemačka

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Soul Kitchen

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
10
0.00

markoboban 09.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Restoran

Izuzetno talentovani mladi Fatih Akin ('Gegen die Wand') servira nam komediju iz stvarnog života. Adam Bousdoukos je autor scenarija i ujedno glavni lik u filmu - Zinos Kazantsakis koji vodi restoran u Wilhelmsburgu, u delu Hamburga koji i ne slovi baš za urbano mesto.Kako jedva sastavlja kraj s krajem, Zinos odlučuje da krene za Šangaj kod devojke Nadine (Pheline Roggan). Restoran poverava svom nestašnom bratu Illiasu (Moritz Bleibtreu) koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, gde je predviđeno da se zaposli, kako bi se ranije našao na slobodi.Ali kada u restoranu uvrnuti kuvar Shayn (Birol Ünel) počne da služi svoje specijalitete, DJ da pušta svoju muziku za dušu, a mladi umetnici da izlažu svoje radove, ovo mesto postaje stecište dobre zabave i kvalitetno provedenog slobodnog vremena mladih ljudi.Zinos upada u nevolju s nekadašnjim školskim drugom Thomasom Neumannom (Wotan Wilke Möhring) koji hoće da se dočepa njegovog restorana kako bi tu gradio tržni centar.Uz sve to, ovaj nesrećni mladi čovek ima i zdravstvenih problema (diskus hernija)... Ova urnebesna dinamična komedija gleda se netremice, jer su dijalozi britki, prožeti istinskim humorom.Niz komičnih situacija u koje zapadaju naši glavni junaci deluju prilično autentično, jer publika zaista može 'da se pronađe u nekoj istovetnoj ili sličnoj situaciji'.Odlična glumačka postava koja prezentira galeriju uvrnutih likova, definitivno daje poseban pečat filmu.Naravno da je režija sve to uspešno ispratila, što uz jednu zanimljivu životnu priču, svrstava ovaj film u kategoriju gledljivih i pre svega jako zabavnih urbanih filmova.Veoma prijatno iznenađen viđenim, a Fatih Akin ponovo dokazuje da je filmaš velikog formata pred kojim su, nema sumnje brojni projekti gde će moći da iskaže svoj raskošni umetnički (filmski) talenat.Pogledajte, jer zaista vredi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marlaq 20.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

soul kitchen

Film koji će vam popraviti raspoloženje, zabavan, opušten, pozitivan, jako dobri glumci.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Melina Andrea 17.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Za pet!

Odličan film! Bila sam skeptična prema filmu, neplanirano sam završila u kinu i pokazalo se da je film pun pogodak! Ovo je film koji će vas nasmijati:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

woman_teatar 27.10.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Svaka čast- petica!!

Ovo je prvi Europski film dobre kvalitete, jednostavne priče i odlično odrađen. Svaka scena je na mjestu, obavezno pogledati ako se želite nasmijati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: