Soul Kitchen - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Soul Kitchen

Soul Kitchen

Soul Kitchen (2009.)

Norddeutscher Rundfunk (NDR)/Continental Film

99' komedija

Režija:           Fatih Akin

Uloge: Birol Ünel, Dorka Gryllus, Adam Bousdoukos

Scenario:        Fatih Akin, Adam Bousdoukos

Producent/i:   Fatih Akin, Ann-Kristin Homann, Klaus Maeck

Zemlja:          Njemačka

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Soul Kitchen

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
10
0.00

Komedija Fatiha Akina o Zinosu koji nakon prodaje svog restorana shvaća da je od njega učinio kultno mjesto - i odlučuje se boriti za njega!

Soul Kitchen je restoran čiji je vlasnik Zinos, mladić kojeg je upravo ostavila djevojka Nadine. Razlog prekida je jasan: Zinos provodi previše vremena u restoranu, a Nadine je upravo dobila poslovnu ponudu zbog koje se seli u Šangaj. Zinos uskoro shvaća da ne može bez Nadine te odluči otići za njom i prodati restoran koji ionako ne posluje najbolje.

Tri tjedna prije odlaska događa se pravi preokret. Neopterećeni rezultatima poslovanja, članovi osoblja restorana prepuštaju se anarhiji, kuhar eksperimentira i kuha ono što je oduvijek želio, DJ radi otkačene zabave, a umjetnici izlažu svoje radove. Restoran tako ubrzo postaje kultno mjesto u Hamburgu. Zinos shvaća da je pogriješio i poduzima sve kako bi ponovno postao vlasnik restorana.

 


'Soul Kitchen', trailer.

 

'Soul Kitchen' fascinirao je kritičare koji ga nazivaju 'rijetkim primjerom zabavnog filma za mase koji je rađen bez cinizma i proračunatosti', a tako je 'pun života da mu sve opraštate'. 

s.p.