Plaćenici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Plaćenici

Plaćenici

The Expendables (2010.)

Millennium Films

105' akcija, avantura, triler

Režija:           Sylvester Stallone

Uloge: Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Eric Roberts, Dolph Lundgren

Scenario:        Sylvester Stallone, Dave Callaham

Producent/i:   Kevin King, Avi Lerner, John Thompson

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Plaćenici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
38
0.00

Stallone, Rourke, Schwarzenegger, Willis, Statham, Lundgren, Jet Li - svi akcijski junaci na jednom mjestu!

Barney Ross (Stallone) nema što izgubiti. Neustrašiv i emocionalno prazan, on je vođa, mudrac i strateg ovog čvrstog saveza s ruba. Vezan je jedino za svoj kamionet, hidroplan i tim odanih modernih ratnika. Njegov tim čine Lee Christmas  (Jason Statham), bivši pripadnik Specijalnih zračnih snaga koji izvrsno barata svime što ima oštricu; Yin Yang ( Jet Li), majstor za blisku borbu; Hale Caesar (Terry Crews) koji poznaje Barneya deset godina i specijalist je za oružje duge cijevi; Toll Road (Randy Couture), vješt u rušenju i smatra se mozgom grupe; te Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), borbeni veteran i stručnjak za snajpere koji se bori s vlastitim demonima.

Kada tajanstveni mr. Church ponudi posao koji nitko drugi ne želi, on i njegov tim plaćenika kreću na naizgled rutinski zadatak: svrgnuti generala Gazu (David Zayas), diktatora male otočke države Vilene i spriječiti dugogodišnje nasilje nad stanovništvom. Na izvidničkom zadatku u Vileni, Barney i Christmas sastaju se s kontakt osobom Sandrom (Giselle Itie), aktivisticom koja ima mračnu tajnu. Također upoznaju i svog istinskog neprijatelja; bivšeg CIA-inog operativca Jamesa Monroea (Eric Roberts) i njegovog pristašu Painea (Steve Austin). Kada stvari krenu po zlu, Barney i Christmas moraju ostaviti Sandru, osuđujući je tako na smrt.

Opsjednut tim neuspjehom, Barney uvjerava tim da se vrate u Vilenu, spase zatočenicu i završe započeti zadatak. A možda i da spasi vlastitu dušu...


'Plaćenici', trailer.

Ovo je jedan od onih filmova otpornih na kritičare, i prije premijere se znalo da će privući sve obožavatelje akcijskih filmova jer u svom castingu nudi pravi 'hall of fame akcijskih zvijezdi'. Zanimljivo je da se u jednoj američkoj recenziji zamjerilo Stalloneu što je angažirao ultimate fightera Couturea i umjesto njega recenzent Ruthless Reviewsa preporučuje pravog specijalca i borca - Cro Copa!

Najbliže što se Sly približio Hrvatskoj je spominjanje Bosne i šljivovice, no i s ovim glumcima Stallone je napravio komercijalno uspješni film pun krvave akcije i kul nastupa. Recenzenti film nazivaju 'testosteronskom paradom ocvalih muškarčina', a čak i oni koji film vole nazivaju ga 'glupom macho zabavom'.

s.p.