Runaways - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Runaways

Runaways

The Runaways (2010.)

River Road Entertainment/Blitz

106' drama, glazbeni, biografski

Režija:           Floria Sigismondi

Uloge: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon, Tatum O'Neal

Scenario:        Floria Sigismondi

Producent/i:   Art Linson, John Linson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Runaways

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
9
0.00

Istinita priča o poznatoj ženskoj rock grupi, biografski film u kojem su glavne glumice zvijezde 'Sumraka' Kristen Stewart i Dakota Fanning.

Film 'The Runaways' priča je o istoimenoj rock grupi koju su oformile Joan Jett (Kristen Stewart) i Sandy West (Stella Maeve) i koja je svoju svjetsku slavu doživjela 70-tih godina prošlog stoljeća. To je bila prva ženska rock grupa koja se uspjela probiti u svijetu, a film prati kronologiju događaja između 1975. i 1977. godine, posebno mladu Cherrie Currie (Dakota Fanning) koja u početku biva opčinjena slavom, ali kako vrijeme odmiče upada u sve veće privatne probleme, što na kraju kulminira njezinim odlaskom iz benda.


'The Runaways', trailer.

Film je režirala Floria Sigismondi, a temelji se na memoarima Cherie Currie 'Neon Angel: A Memoir of a Runaway'. 'The Runaways' je dobio vrlo dobre kritike, a posebno su pohvaljene zvijezde 'Sumraka' Kristen Stewart i Dakota Fanning za koje je rečeno da su 'iz svojih uloga izvukle više nego što scenarij zahtijeva'. Recenzeneti su istakli da je 'film glasan i sexy' - baš kakav rock i treba biti!

s.p.