Kako je Gru ukrao mjesec - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako je Gru ukrao mjesec

Kako je Gru ukrao mjesec

Despicable Me (2010.)

Illumination Entertainment

95' animirani, komedija, dječji

Režija:           Pierre Coffin, Chris Renaud

Uloge: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand

Scenario:        Ken Daurio, Cinco Paul

Producent/i:   John Cohen, Janet Healy, Christopher Meledandri

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Kako je Gru ukrao mjesec

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.35
20
0.00

Zločesti Gru planira ukrasti Mjesec, no nailazi na nesavladivu prepreku - tri curice bez roditelja koje u njemu vide potencijalnog tatu!

U veselom predgrađu sačinjenom od mnoštva bijelih kućica s prekrasnim okućnicama stoji jedna crna kuća s gotovo umrtvljenim vrtom. Nitko od susjeda nema pojma, ali upravo ispod te kuće nalazi se tajno skrovište...Skrovište u kojem upoznajemo Grua (Rene Bitorajac) koji zajedno sa svojim malim pomoćnicima upravo smišlja najopakiji plan u povijesti čovječanstva: ukrast će Mjesec. Da, Mjesec!

Gru uživa u svemu što je opako pa tako sa svojim pravim arsenalom oružja koji uključuje i vozilo za zemlju i zrak –  uništava sve one koji mu se nađu na putu. Naravno, sve to traje do trenutka dok ne susretne tri male djevojčice bez roditelja koje u njemu vide ono što nitko do sada nije mogao niti zamisliti: potencijalnog tatu. I tako će se najveći svjetski zloćko susresti sa svojim najvećim izazovom do sada: tri male djevojčice Marom, Editom i Anjom.


'Kako je Gru ukrao mjesec', trailer.

Ovaj crtić je dobio odlične kritike, nazivaju ga 'smiješnim, dirljivim i maštovitim', a dok u ostalim filmovima negativac 'krade predstavu' - ovaj film je krajnje mudro za glavnog junaka odabrao arhinegativca. Umjesto djetinjastog filma u kojem se promovira 'nevinost', kritičari primjećuju da smo konačno dobili film koji 'nas podsjeća da smo svi počeli kao neodgojeni mali divljaci.' Kao i obično, 3D efekti ne doprinose priči, ali zato imamo odličan film u kojem ni ne odmažu.