Kapitalizam: ljubavna priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kapitalizam: ljubavna priča

Kapitalizam: ljubavna priča

Capitalism: A Love Story (2009.)

Overture Films/Pa-Dora

127' dokumentarni, satira, politički

Režija:           Michael Moore

Uloge: Thora Birch, William Black, Jimmy Carter, Michael Moore

Scenario:        Michael Moore

Producent/i:   Michael Moore, Julianne Moore

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Kapitalizam: ljubavna priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
10
0.00

Satirični dokumentarac Michaela Moorea o kapitalizmu i užasnim posljedicama koje su nastale zbog dominacija korporacija i nekontrolirane želje za profitom.

Amerikanci su skupo platili svoju 'ljubav prema američkom načinu života', recesija potpomognuta kreditima za tren im je progutala poslove, aute i svu ušteđevinu. Michael Moore u svojem je loncu skuhao još jedan kontroverzni film, a ovoga puta okomio se na kapitalizam i cijenu koju Amerikanci plaćaju za svoj način života. Krivac je mnogo veći od General Motorsa, a Moore nas uvodi u još neistraženi teritorij kapitalizma zbog kojeg danas američki san više sliči na noćnu moru.

Moore nas odvodi u domove običnih ljudi čiji su se životi zbog povjerenja u taj sustav vrijednosti potpuno preokrenuli. Ono što Moore pronalazi dobro su poznati simptomi ljubavne afere koja je otišla u krivom smjeru: laži, zlostavljanja, izdaja...i 14.000 radnih mjesta koja se svakodnevno gube! 'Kapitalizam – ljubavna priča' kulminacija je Moorevih ranijih uradaka o tome kako izgleda ekonomska sadašnjost i kako bi mogla izgledati nešto bolja budućnost.

 


'Kapitalizam: ljubavna priča', trailer.

 

Kao i obično, Michael Moore je izazvao podijeljene reakcije. Nije dobio nominaciju za Oscara, ali su mnogi kritičari izjavili da su se 'smijali do suza', Ebert je konstatirao: 'Voljeli ga ili mrzili, morate ga poštovati. Moore usmjerava našu pažnju bolje nego ijedan drugi dokumentarist ikad.'