Braća Bloom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Braća Bloom

Braća Bloom

The Brothers Bloom (2008.)

Endgame Entertainment/Discovery Film

114' avantura, romansa, crna komedija

Režija:           Rian Johnson

Uloge: Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rinko Kikuchi, Robbie Coltrane

Scenario:        Rian Johnson

Producent/i:   Ram Bergman, James D. Stern

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Braća Bloom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
6
0.00

Komedija u stilu Wesa Andersona, priča o dva genijalna prevaranta koji se udružuju s (ne)spretnom nasljednicom Rachel Weisz.

Dvojica braće, Bloom (oskarovac Adrien Brody) i 3 godine stariji Stephen (Mark Ruffalo) od malena se bave prevarantskim poslovima. Odjednom upoznaju posebnu ženu, bogatu nasljednicu Penelope (Rachel Weisz) koja je samouka naučila brojne vještine, jedino je pitanje može li ih i kako primijeniti. 

Bloom odlučuje napustiti prevarantsku profesiju, no Stephen, inače mozak prevarantskih operacija, ga nagovara da učine posljednju prijevaru. 

Početni plan je da oni smuljaju Penelope, no ni ne snađu se kada ona postane njihovom partnericom u velikoj prijevari koju rade. Ono što bi trebao biti njihov oproštajni posao postane avantura života koja ih odvede diljem svijeta.

Ovaj hvaljeni film je sniman na raznim lokacijama u istočnoj Europi, pa tako i u Srbiji i Crnoj Gori. Šaren, duhovit, vizualno maštovit i emotivan film mnoge je podsjetio na filmove Wesa Andersona, osobito zbog neobičnih likova koji upadaju u avanture na raznim egzotičnim lokacijama. 

Lari Plovanić