Wolfman - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wolfman

Wolfman

The Wolfman (2010.)

Universal

102' horor, triler

Režija:           Joe Johnston

Uloge: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik, Cristina Contes

Scenario:        Andrew Walker, David Self, Curt Siodmak

Producent/i:   Bill Carraro, Andrew Davis, Jon Mone, Ryan Kavanaugh, Benicio Del Toro

Zemlja:          SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo

Linkovi: Imdb
službene stranice

Wolfman

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.61
18
0.00

Povratak kući može završiti kobno - ako vas ugrize vukodlak! Obrada horor klasika s Beniciom Del Torom u glavnoj ulozi.

Djetinjstvo Lawrencea Talbota (Benicio Del Toro) završilo je one noći kad mu je umrla majka. Nakon što je napustio uspavani viktorijanski zaselak Blackmoor, desetljećima se pokušavao oporaviti i zaboraviti. No, kada ga pronađe bratova zaručnica Gwen Conliffe (Emily Blunt) i zamoli ga da joj pomogne pronaći njezinu ljubav, Talbot se vraća kući kako bi se pridružio potrazi za bratom. On saznaje da nešto brutalne snage i nezasitne želje za krvlju ubija seljane i da je sumnjičavi inspektor Scotland Yarda Aberline (Hugo Weaving) došao istražiti slučaj.

Dok sastavlja tu krvavu slagalicu, do Talbota stignu glasine o drevnom prokletstvu koje za punog mjeseca ljude pretvara u vukodlake. Ako želi spriječiti daljnji pokolj i zaštiti ženu koju je zavolio, Talbot to podmuklo stvorenje mora uništiti u šumama koje okružuju Blackmoor. No, nakon što ga ta stravična zvijer ugrize, ovaj jednostavni čovjek mučne prošlosti u sebi će otkriti primitivnu stranu...za koju nije mogao ni zamisliti da postoji!

Moderni filmski mit o vukodlaku zapravo je utemeljio klasik 'The Wolf Man' iz 1941. godine. Film je stvorio vječan lik u tragičnoj figuri mušičavog plemića po imenu Lawrence Talbot kojega je glumio Lon Chaney Jr., sin ikone nijemog filma Lona Chaneya. Glumac/producent Benicio Del Toro dugogodišnji je obožavatelj ovoga žanra i počeo je razmišljati o tome da sa svojim menadžerom i producentom Rickom Yornom tom filmu iskaže počast.

Del Toro nije želio napraviti remake svake scene, nego snimiti verziju za modernu publiku. Smatrao je da je priča scenarista Andrewa Kevina Walkera i Davida Selfa 'filmu dala obrate i moderan izgled, no ipak je odala priznanje originalnoj priči.' Filmašima se zatim pridružio producent Sean Daniel koji je radio na ponovnom lansiranju filmskog serijala 'Mumija', a za redatelja je odabran Joe Johnston ('Jurski park 3').

Prve kritike ocjenjuju da je riječ o solidnom i staromodnom hororu. Kathryn Schroeder kaže da je film 'ostao vjeran estetici B-filma' te vrluda između ozbiljnog horora i kičaste elegancije. Andrew L. Urban proglašava film 'prvorazrednim gotskim hororom' te hvali majstora šminke i specijalnih efekata Ricka Bakera, a dobre ocjene dobili su i skladatelj Danny Elfman i glumci na čelu s Beniciom Del Torom.