Predsjednička igra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predsjednička igra

Predsjednička igra

Nothing But the Truth (2008.)

Battleplan Productions/Blitz

108' triler

Režija:           Rod Lurie

Uloge: Kate Beckinsale, Matt Dillon, Angela Bassett, Vera Farmiga

Scenario:        Rod Lurie

Producent/i:   Dennis A. Brown, David C. Glasser, William J. Immerman

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Predsjednička igra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
14
0.00

Triler o novinarki (Kate Beckinsale) koja radije odluči otići u zatvor nego odati izvor informacija.

Novi film scenarista i redatelja Roda Lurieja priča je o Rachel Armstrong (Kate Beckinsale), mladoj reporterki koja radi za Capitol Sun Times, velike vašingtonske dnevne novine. Rachel napiše eksplozivnu priču u kojoj razotkriva identitet Erice Van Doren, tajne agentice CIA-e. Objava priče uzrokuje pravi kaos, a vlada zahtijeva otkrivanje identiteta Rachelinog izvora. Uz potporu urednice Bonnie Benjamin (Angela Bassett), službenog odvjetnika Capitol Sun Timesa Avrila Aaronsona (Noah Wyle) i supruga Raya (David Schwimmer), Rebecca se bori s karizmatičnim, ambicioznim tužiteljem Pattonom Duboisom (Matt Dillon). Kada Rachel svoj izvor odbije otkriti i američkom okružnom sucu Hallu (Floyd Abrams), on joj određuje zatvor zbog nepoštivanja suda i naglašava da samo Rachel drži ključeve svoje ćelije te da bi joj vrijeme provedeno u zatvoru moglo pomoći da to uvidi.


'Predsjednička igra', trailer.

Priča prati probleme koje Rachel doživljava iza rešetaka i pravnu borbu njezinoga odvjetnika Alberta Burnsidea (Alan Alda) koji njezinu obranu temelji na Prvom amandmanu – a njezin slučaj odvodi sve do američkog Vrhovnog suda. Svi žarko žele znati tko je njezin izvor i zašto je Rachel voljna žrtvovati toliko toga kako bi ga zaštitila.

Dio kritičara ustvrdio je da riječ o 'solidnoj zabavi koju su napravili odrasli, odglumili je odrasli, a namijenjena je - odraslima.' Iako bi takve pohvale trebale izdvojiti film od djetinjastih filmova koji vladaju multipleksima, dosta kritičara ipak ističe i da ovo djelo spada u tipičnu televizijsku formu i izgleda kao jedna od epizoda 'Zakona i reda'.