Predsjednička igra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predsjednička igra

Predsjednička igra

Nothing But the Truth (2008.)

Battleplan Productions/Blitz

108' triler

Režija:           Rod Lurie

Uloge: Kate Beckinsale, Matt Dillon, Angela Bassett, Vera Farmiga

Scenario:        Rod Lurie

Producent/i:   Dennis A. Brown, David C. Glasser, William J. Immerman

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Predsjednička igra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
14
0.00

Dalija N 13.11.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Kako su ti naši naslovi dosadni!

Predsjednikovi ljudi, predsjednička igra, predsjedničko ovo i ono (boje, kći, laži...) Stvarno dosadni prijevodi naslova koji na engleskom često nisu predsjednički.
Film je vrlo solidan, drži pažnju do kraja, glumci su dobri, scenarij obuhvaća i obrađuje svu silu problema koje dana situacija donosi novinarki. Vrlo dobro. Pogledati. Moje pitanje na kraju filma ipak me vratilo na početak. Stvarno suosjećam s patnjama mlade novinarke, ali ipak, i ona je svojom pričom unišila nekoliko života, i odakle im pravo da prosuđuju da je objava informacije, npr. imena CIA operativca i usputno uništenje života tog operativca njihova moralna obveza i njihovo pravo? Misle li oni na posljedice? Ne osuđujem ni novinare ni "špijune" ni nekog trećeg, ali ipak, izgleda da svatko ima svoju istinu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 17.03.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Neprihvatljiva igra

Rod Lurie ('Resurrecting the Champ', 2007.) inspirisan slučajem jedne ambiciozne američke novinarke koja je 2005. godine provela tri meseca u zatvoru, zbog toga što je odbila da državnim istražnim organima otkrije identitet svog doušnika od koga je dobila poverljive informacije 'zapaljive sadržine', napisao je scenario koji je potom režirao, prenoseći ovu (političku) priču na filmsko platno. Rachel Armstrong (Kate Beckinsale) objavljuje priču u „Sun Times“-u, jednoj od najprestižnijih novina u Washingtonu. Pošto je obelodanjen identitet operativca CIA, Erice Van Doren (Vera Farmiga) angažovane na tajnom zadatku u Venecueli, državni aparat munjevito reaguje tražeći krivca. Harizmatični specijalni tužilac Patton Dubois (Matt Dillon) energično nastupa zahtevajući od Rachel da mu oda izvor informacija. Poštujući novinarski kodeks, mlada žena nepokolebljivog visokog morala (sa jako izraženim majčinskim instinktom), završiće u zatvoru dok ne odluči da sarađuje. Rizik je ogroman, jer cena koju može da plati zaista je visoka. Svaki dan boravka u zatvoru, znači postepeno udaljavanje od porodice: od malog sinčića Timmyja (Preston Bailey) i supruga Raya Armstronga (David Schwimmer). Sledi mukotrpna pravna borba (Prvi Amndman ili interes zaštite nacionalne sigurnosti) u kojoj se njen advokat Alan Burnside (Alan Alda) bori za njen slučaj sve do Vrhovnog suda...Sa skromnim budžetom od $11,500,000 film je snimljen na lokacijama u Memphisu. Nije opšte prihvaćen kod publike, ali je svakako izazvao oprečna tumačenja, posebno u američkom zakonodavstvu. 'Vruć krompir- politikanstvo koje doseže do samog vrha' jeste zahvalna tema za jednu političku dramu, prekrivenu ogromnim plaštom misterije, iza koga se krije prava istina (a koju otkriva i sam gledalac na samom kraju, pomalo iscrpljen gledanjem golgote kroz koju prolazi Rachel). Odličan izbor glumačke postave, gde bih posebno istakao glumačku izvedbu Kate Beckinsale (nije bila tako dobra još od 'Underworld', u roli vampirice odevene u famozni crni kožni mantil, wooow), kao lik koji je pokretačka snaga cele radnje. Dodamo li više nego zanimljivu (realističnu ) priču, sasvim dovoljno da preporučim da se ovo pogleda. No prethodno uključite mozak, jer ovde nema nekih spektakularnih specijalnih efekata od kojih zastaje dah, a misli skreću od srži same radnje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

timothy 05.06.2010 Ocjena recenzije : 1.0

P. igra

U moru zaista dosadnjikavih filmova ovaj je zaista vrlo dobar i gledljiv

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: