Krijesnice u vrtu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krijesnice u vrtu

Krijesnice u vrtu

Fireflies in the Garden (2008.)

Senator Entertainment Co/Blitz

99' drama

Režija:           Dennis Lee

Uloge: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts

Scenario:        Dennis Lee

Producent/i:   Sukee Chew, Vanessa Coifman, Marco Weber

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Krijesnice u vrtu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Darrabban 23.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Solidna emotivna drama

Ako ugledate ime Julie Roberts i pomislite da je ovo idealni romantični film za kakvo lijeno nedjeljno popodne... mogu vam reći da onda tražite dalje. Krijesnice u vrtu su punokrvna opora drama, pomalo teške i tragične fabule sa nekoliko sjajnih emotivnih vrhunaca.

Osnovica priče je obiteljska tragedija iako je to samo platno za ocrtavanje razorenih obiteljskih odnosa promatranih iz raznih kutova. Ritam filma je namjerno usporen, odmjeren, ali ni u jednom trenutku redatelj ne gubi konce da bi zavlačio radnju u nepotrebnom smjeru.

Film definitivno uzdižu sjajne uloge, u prvom redu odlični Willem Dafoe i Ryan Reynolds fascinantno portetirajući sukob oca i sina, te zatim Julia Roberts u nekarakteristično povučenoj ulozi kolebljive i brižne majke. Standardno dobra je i Emily Watson dok recimo Carrie-Anne Moss i Hayden Panettiere ipak nisu dobile dovoljno prostora da se "razmašu".

Ukratko, ako volite drame intenzivnog emotivnog naboja i s elementima tragike - svakako pogledajte "Krijesnice u vrtu" ako zbog ničega, onda zbog odličnih glumaca koji nose film. Ali ako očekujete kakvu romantičnu "laganicu" mogli biste ostati kratkih rukava...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: