Specijalni izvještaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Specijalni izvještaj

Specijalni izvještaj

Minority Report (2002.)

20th Century Fox / Continental film

145 min. fantastika, triler

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Scenario:        Scott Frank, Jon Cohen

Producent/i:   Gary Goldman, Ronald Shusett

Linkovi: imdb

Specijalni izvještaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
44
0.00

U Washingtonu D.C., 2054. godine ubijanje je eliminirano. Budućnost će se moći predvidjeti, a krivci kazniti prije nego zločin počine...

Iz same jezgre elitnih jedinica za sprječavanje zlocina (Pre-crime) - duboko u strukturi Ministarstva pravosuđa, sve dokaze za presudu - slike koje aludiraju na vrijeme, mjesto i ostale detalje - pribavljaju "vidovnjaci" (Pre-cogs), tri fizička bića čije se vizije ubojstava nikada nisu pokazale pogrešnim. To su najnaprednije snage za suzbijanje zločina u zemlji, njihov sistem je savršen.

Nitko nije predaniji poslu od vodećeg člana odjela, šefa Johna Andertona (Tom Cruise). Shrvan tragičnim gubitkom, Anderton svu svoju strast usmjerava na sistem koji bi potencijalno mogao poštedjeti tisuće ljudi od tragedije kakvu je on proživio.

Šest godina kasnije, nadolazeće glasanje koje bi sistem trebao inagurirati na nacionalnoj razini, dodatno ga uvjerava da jedinice za sprječavanje zločina funkcioniraju kako treba. Anderton nema razloga za sumnju......sve do trenutka kada postane osumnjičenik br. 1.