Specijalni izvještaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Specijalni izvještaj

Specijalni izvještaj

Minority Report (2002.)

20th Century Fox / Continental film

145 min. fantastika, triler

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Scenario:        Scott Frank, Jon Cohen

Producent/i:   Gary Goldman, Ronald Shusett

Linkovi: imdb

Specijalni izvještaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
44
0.00

lcool 20.08.2005 Ocjena recenzije : 1.33

SF za pogledat

Spielberg jos jednom "u sridu", nije lose dapace, zenska bi mogla bolje to odglumit (uvjerljivije). Pogledati u svakom slucaju! DVD 3-4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 05.08.2005 Ocjena recenzije : 1.33

DOBAR SF

Moram priznati da nisam veliki ljubitelj Stevena Spielberga, a ni Toma Cruisea. Dok sam gledao film, bio mi je interesantan, ali nažalost, već drugi dan sam ga potpuno zaboravio, što nije dobar znak, s obzirom da ja 'upijem' i zapamtim gotovo svaki film koji pogledam. Jedna od zamjerki se odnosi na dužinu filma-mislim da je film stvarno predug. Kao dobru stranu bi istaknu mračnu i pomalo napetu atmosferu. Glumački nastup Toma Cruisea i ostalih je solidan, ali ništa više od toga. Steven Spielberg vrlo dobro režira, s finim osjećajem za detalje. Specijalni izvještaj je donekle interesantan sf, ali nažalost, samo je za jednu upotrebu.

Ocjena filma: 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Katarina 06.06.2005 Ocjena recenzije : 2.0

Ne baš...

Film je bolji od prosjeka koji u posljednje vrijeme izlazi iz Hollywooda, no s obzirom da je riječ o još jednoj ekranizaciji inače brilijantnih romana Philipa K. Dicka, očekivanja su velika. Ipak je riječ o drugoj ligi kad se usporedi, recimo, s "Blade Runnerom" koji je puno dublji i smisleniji. No, nije ni ovo loše, dapače.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kettyxxx 05.06.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Idi vidi možda ti se svidi !!!

Film mi se jako svidio.
Steven Spielberg zna napraviti film.
Film je jako maštovit,zanimljiv i napet cijelo vrijeme.
Moram priznati da su specijalni efekti savršeni i da je film stvarno za svaku pohvalu.Tom Cruise i Colin Farrell su se super snašli u svojim ulogama.
Film je skroz high tech i ima nekoliko dobrih ideja za budućnost.
Isto tako ima i skrivenu pouku.

Film preporučavam svima pogotovo onima koji vole ovaj žanr,a mislim da će se svidjeti i ostalima zato što je super.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 03.06.2005 Ocjena recenzije : 2.67

Minority report

Radnja i gluma krase ovaj film,samo me čudi zašto je uvijek u filmovima budućnosti(osim Ja,robot) svjetlost tako pojačana od kojeg zaboli glava.Iako mi je Spielberg najbolji redatelj i radim njegovu kolekciju,ovo mu jedna od rijetkih pogrešaka.Siguran sam da je time nešto htio postići ali ja to još nisam skužio.Ali film je odličan i jednostavno ga se mora pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ninek 29.08.2004 Ocjena recenzije : 4.0

Tko je smjestio Tom Cruiseu?

U filmu me se dojmila fantastična vizija 2054. godine gledana kroz blijedo-plavičasti sjaj fotografije, što joj daje poseban doživljaj. Posebno hvalim dobre akcijske dijelove, poput one kad Cruise bježi od policajaca, i priču koja vas tjera da razmišljate tko će biti taj koji je namjestio Tomu ubojstvo. Nakon odgledanog Bowling For Columbine možete samo zamisliti koliko bi sustav predviđanja ubojstava pomogao u smanjenju kriminala diljem svijeta, ako bi bio izvediv, naravno :-)
Primijetio sam jedan propust: kad Cruise ulazi u brzi vlak, skeniraju mu se oči a u Pretkiminalu odmah dobiju dojavu gdje se nalazi, a kasnije kad ulazi u zgradu po vidovnjakinju Agathu, nema nikakve dojave da se pojavio. Možda nije propust u filmu nego u osiguranju zgrade Pretkriminala :-)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Linnark 14.03.2004 Ocjena recenzije : 4.67

Sjajan film!

Nakon dugo vremena jedan SF koji me oduševio. Iako posjedujem kratke priče Phillipa K. Dicka nije mi izgledalo baš dobro kada su najavili da se snima Minority Report s Tom Cruiseom u glavnoj ulozi. Nije mi nikako odgovarao u ulozi Andertona. No pogledavši film iznenadilo me kako je dobar.
Iako ne prati radnju priče u potpunosti, onaj komad iskorištenog je sjajan i Spielberg je odradio sjajan posao iza kamere, a posebno mi se sviđa isticanje plavog filtra boja. Daje filmu sterilni ugođaj, koji se savršeno uklapa u prikaz futurističnog svijeta gotovo lišenog osjećaja i gotovo bilo kakvog događanja. Nema privatnosti, na svakome koraku vas skeniraju, nema bjega.
Tjeskoba je izvrno prikazana.
Ovakvih SF-ova treba više, ali možda je bolje da ih je manje ali da su ovako kvalitetni.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: