Nestale - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nestale

Nestale

The Missing (¸2003.)

Sony Pictures, Revolution Studios / Blitz film i video

130' drama, vestern

Režija:           Ron Howard

Uloge: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood, Jenna Boyd, Aaron Eckhart, Val Kilmer

Scenario:        Ken Kaufman i Thomas Eidson po knjizi 'The Last Ride' Thomasa Eidsona

Producent/i:   Brian Grazer, Daniel Ostroff

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Nestale

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.86
14
0.00

moonwalker 22.07.2012 Ocjena recenzije : 4.0

odličan i neuobičajen western

Radnja je neuobičajena, ali vrlo uvjerljiva. Glumci T.L.Jones i C.Blanchet fantastični. Čista petica!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 31.10.2009 Ocjena recenzije : 3.67

The Searchers 2

Ron Howard je prošao put od dječje glumačke zvijezde do priznatog i Oscarom nagrađenog redatelja koji je nakon vrhunskog 'A Beautiful Mind' mogao birati što će napraviti. Odabrao je hibrid između vesterna i nadnaravnog trilera koji solidno funkcionira na oba područja. Posebno početne scene (prvih pola sata) su dojmljive jer tako upoznajemo likove i dobivamo uvid u prošlost i postupke glavnih protagonista. Sve je to začinjeno sa predivnim lokacijama i odličnom kinematografijom te naravno dobrom glumom poznatih glumaca. I to je otprilike sve što se meni sviđalo. Ono što mi osobno nije sjelo je cijelo uplitanje magije (El Brujo ili Vještac) u priču te tako direktno produljivanje ionako dugačkog filma koji se bazira isključivo na traganju otete djevojke i iskupljenju Samuela za grijehe iz prošlosti. Istina je da je lik El Bruja zanimljiva novost u vesternima jer napravljen je odmak od klasičnog zločestog kauboja u crnom ali cijeli taj razvitak radnje sa upotrebom crne magije u ionako predvidljivoj priči me nije impresionirao. Također 'The Missing' može lako biti korigirani nastavak legendarnih 'The Searchersa' sa John Wayneom što redatelj Howard u par intervjua i sam kaže. Ukratko, gotovo savršenih početnih pola sata je bitno srozano sa jednoličnim ostatkom filma koji se proteže jako dugo no zbog izvanredne kinematografije, posebnog lika El Bruja te činjenice da su vesterni u modernom Hollywoodu izumrla vrsta, moram ovom film dati prolaznu trojku. No preporuka stoji da je bolje pogledati 'The Searchers' iz 1956. da se uvjerite kako se traga za članom obitelji na Fordov i Wayneov način.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 11.02.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Sjajan film

Ovo nije tipičan western. Ovo je priča o porodici, o snazi žene, o trgovini ljudima, o univerzalnosti čovjeka bio on bijelac, meksikanac, indijanac ili mješavina svega pobrojanog.
Iznenadila sam se kad sam na kraju film vidjela ko je glumio El Brujo (Vještca) glavnog negativca - Eric Schweig, u ovom filmu oličenje zla i rugobe, mamio je uzdahe kao Uncas u Posljednjem Mohikancu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: