Sve je bijelo u Barkingu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve je bijelo u Barkingu

Sve je bijelo u Barkingu

All White in Barking (2007.)

Bungalow Town Productions

73' dokumentarni

Režija:           Marc Isaacs

Scenario:        Marc Isaacs

Producent/i:   Marc Isaacs

Zemlja:          Velika Britanija

Sve je bijelo u Barkingu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Dokumentarac Marca Isaacsa koji progovara o jednoj od gorućih tema današnjice – rasizmu.

Susan i Jeff cijeli život žive u gradu Barkingu, ali nikad nisu ni pozdravili svoje nigerijske susjede, jer smatraju da oni jednostavno 'nisu odavde'. Dave je zbog sve većeg broja nebjelačkih lica u tom gradu toliko bijesan da postaje aktivist desničarske Britanske nacionalne stranke – BNP, iako su obje njegove kćeri u vezi s crncima. Istovremeno se Afrikanka Betty i preživjela žrtva holokausta Monty upuštaju u neobičan odnos pun smijeha i obostrane simpatije, usprkos pogledima neodobravanja koji ih okružuju.


'Sve je bijelo u Barkingu', trailer

Režiser Marc Isaacs počeo je raditi na dokumentarcima kao pomoćnik producenta 1995. godine. Asistirao je Pavelu Pawlikovskom na filmovima 'Twockers' i 'Last Resort'. Nakon kratkog 'Lift' 2001. godine režirao je još dva dokumentarca za BBC. Nakon dokumentarca 'Travellers' snimljenog za Channel 4, uslijedili su 'Calais: The Last Border' i 'Philip and His Seven Wives'. A što se tiče posla koji je odradio na 'Sve je bijelo u Barkingu', sudeći prema ocjenama kritičara, odradio je odličan posao.

'Film povremeno podsjeća na komedije Mikea Leigha, naročito kad redatelj uspije potaknuti susjede da se konačno sastanu. Film je šarmantno i često zabavno ispitivanje ljudskih stavova u današnjoj, sve više multietničkoj Britaniji.' (International Documentary Festival Amsterdam), 'Izuzetno talentiran redatelj uspješno  je prikazao izuzetne karakteristike sasvim običnih ljudi.' (The Times). Kome ovo nije dovoljno, tu je i nagrada publike za najbolji film na posljednjem ZagrebDoxu.

zl.m.