Rat među nevjestama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rat među nevjestama

Rat među nevjestama

Bride Wars (2009.)

20th Century Fox/Continental film

komedija, romansa

Režija:           Gary Winick

Uloge: Anne Hathaway, Kate Hudson, Candice Bergen, Kristen Johnston, Bryan Greenberg, Steve Howey, Chris Pratt, Michael Arden, John Pankow, Paul Scheer

Scenario:        Greg Depaul, Casey Wilason, June Raphael

Producent/i:   Julie Yorn, Kate Hudson, Alan Riche

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Rat među nevjestama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
14
0.00

Dvije najbolje prijateljice proglase rat jedna drugoj kada saznaju da se udaju na isti dan, na istom mjestu.

Liv (Kate Hudson) i Emma (Anne Hathaway) najbolje su prijateljice još od malih nogu. Odlično se slažu i oduvijek su bile spremne jedna drugoj priskočiti u pomoć kada je to bilo potrebno. One također dijele i jedan djevojački san – veliko, savršeno vjenčanje u najluksuznijem newyorkškom hotelu, Plazi. Obije su isplanirale taj spektakularni događaj u najsitnije detalje, od boje konfeta pa do količine kalorija u šlagu torte. Prema tome, uopće ne čudi da i jedna i druga jedva čekaju prosidbu svojih dečkiju, a sada, kada se to i dogodilo, sve je spremno za provedbu plana 'vjenčanje iz snova'.

Inače, Liv je uspješna odvjetnica koja je navikla u životu dobivati ono što želi, uključujući savršeni posao i savršenog muškarca, a Emma je učiteljica koja je oduvijek druge stavljala prije sebe. I upravo zato, kada krenu stresne i naporne svadbene pripreme, ove dvije prijateljice znaju da mogu računati jedna na drugu i da će zajedno riješiti svaki problem. A tako je i bilo sve dok nisu saznale da se zbog administrativne pogreške datumi njihovih vjenčanja poklapaju. Niti jedna od njih nije spremna na kompromis i uskoro se naše Liv i Emma pretvaraju u najbolje neprijateljice, što dovodi do niza podvala i 'niskih udaraca' koji s vremenom prerastaju u pravi 'svadbeni rat'.


'Rat među nevjestama', trailer

'Rat među nevjestama' režirao je Gary Winick kojemu su komedije s romantičnim prizvukom najpoznatiji teren. Kao producent radio je na mnogim hollywoodskim projektima, a što se režije tiče valja izdvojiti 'Od klinke do komada' i 'Tadpole'. Ali sasvim je jasno da se 'najzvjezdanija' imena ove romantične komedije kriju upravo iza likova Emme i Liv. Plavokosa Kate Hudson polako prerasta u miljenicu američke publike, a da za to nije zaslužan samo njen dobar izgled dokazala je u filmovima 'Korak do slave' i 'Ključ tajni'. Drugi dio ovog glumačkog tandema čini samozatajna, ali zato jednako lijepa Anne Hathaway ('Priča o Jane Austen', 'Ulovi Smarta').

Ipak, sudeći prema pisanju internet stranice Rotten Tomatoes, to nije bilo dovoljno za spas 'Rata među nevjestama'. Kritičari su ovu romantičnu komediju, s ocjenom od 12%, smjestili na samo dno hranidbenog lanca, a kada pogledate kritike vrlo je jasno zašto je tako. Lou Lumenick iz New York Posta ovako je opisao odgledano: 'Koliko je ovaj film loš, predvidljiv i neinventivan jasno je već iz samog trailera.' Rick Groen je za Globe and Mail komentirao sljedeće: 'Gledanje ovoga film bilo je jedno od najdosadnijih iskustava u mom životu. To je kao da sjedite ispred pokvarenog televizora koji neprestano prikazuje najlošiji sitcom ikada.' Bilo je tu i pozitivnih kritika, a među njih se upisao i Stephen Whitty iz  Newark Star-Ledgera: 'Sve u svemu, ovo je jedan dobar chick-flick i solidan materijal za prvi spoj.'

zl.m.