Zatvorska posla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zatvorska posla

Zatvorska posla

Big Stan (2008.)

Odeon Films/Blitz film i video

105' komedija

Režija:           Rob Schneider

Uloge: Rob Schneider, David Carradine, Jennifer Morrison

Scenario:        Josh Lieb

Producent/i:   Mark A.Z. Dippé, David Hillary, Timothy Wayne Peternel, John Schneider, Rob Schneider

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Zatvorska posla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
16
0.00

Nakon što je ukrao nekoliko penzija, Stan kaznu mora odguliti u zatvoru. U želji da prezervira svoju rektalnu nevinost kreće na 'kurs' borilačkih vještina.

Stan Minton (Rob Schneider) proglašen je krivim za krađe mirovinskih ušteđevina od postarijih gospođa kojima je na prevaru prodavao vikendice. Uz pomoć svoga pokvarenog odvjetnika, Lewa Poppera, uspije odgoditi zatvorsku kaznu za šest mjeseci kako bi do tada stigao srediti sve svoje poslove. Stan ubrzo pada u depresiju iz koje ga čak ni njegova prekrasna i živahna supruga ne može izvući. Međutim, kada naš Stan od bivšeg zatvorenika primi vijest da će njegovo krhko i slabašno tjelešce postati meta i 'ljubavni objekt' svim zatvorskim grubijanima, shvaća da su njegovi 'nježni dijelovi' u opasnosti.

Kao posljednje utočište, traži pomoć od tajanstvenog gurua borilačkih vještina, poznatog jedino pod imenom Učitelj. Tijekom preostalih mjeseci, Učitelj pretvara Stana u agresivan i prodoran borbeni stroj, a Mindy je očajna jer nikako ne može preći preko Učiteljevih drugih 'sposobnosti' kao što je jedenje škorpiona za stolom i pušenje sto cigareta dnevno. Stan je konačno primoran odslužiti kaznu i ubrzo shvaća da je zatvor gori nego što je uopće zamišljao.

Nasreću, dobro je istreniran te ubrzo ujedinjuje zaraćene bande i unosi mir unutar zidina zatvora. Sve se to odvija na veliko nezadovoljstvo upravitelja Gasquea jer on već neko vrijeme kuje plan kako će zatvoriti i prodati kaznionicu. Gasque nudi Stanu nagodbu – ako mu pomogne u njegovom planu, izaći će iz zatvora puno ranije. Sat otkucava sve brže i Stan mora odlučiti hoće li izabrati vlastitu slobodu, ili će zaštititi živote zatvorenika koje je s vremenom počeo poštovati.


'Zatvorska posla', trailer

Ne znamo da li vam ime Rob Schneider znači išta, ali sigurno ste pogledali barem jedan film s njim u glavnoj ulozi. Specijalizirao se za komedije jeftinog humora kao što su 'Muški žigolo', ili 'Životinja', a nedavno smo ga u našim kinima imali priliku vidjeti u urnebesnoj komediji 'Zohan je zakon!'. 'Zatvorska posla' su njegov režiserski debut, a scenarij mu je napisao Josh Lieb koji je do sada radio uglavnom na televizijskim projektima. Što se tiče ostalih uloga, tu su David Carradine (Bill iz 'Killl Billa') u ulozi Učitelja i Jennifer Morrison (Allison iz 'Dr. Housea') kao Stanova žena Mindy.

Što se kritika tiče, stanje na internet stranici Rotten Tomatoes ravno je katastrofi. Opće mišljenje glasi kako je ovo komedija prepuna lošeg i ispranog humora koji se bazira na već stoput viđenim forama. Iz ovoga proizlazi ocjena od 17%, ali ovdje se javlja jedna zanimljivost. Velika većina Schneiderovih komedija doživila je sličnu sudbinu kod kritičara, ali eto, čovjek i dalje snima filmove. To je upravo zbog toga što su oni kod šire publike sasvim solidno prihvaćeni,a to je upravo i ovdje slučaj.

Usprkos komentarima kao što su 'Potratio sam dva dragocjena sata svog života na 'Zatvorska posla'. Nemojte učiniti istu pogrešku.' (MovieTime) i 'Ako uživate u šalama na račun analnog silovanja onda je ovo prava poslastica za vas.' (Filmink), ova komedija i dalje jako dobro kotira kod obične publike (76%).

zl.m.