Preko pruge - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Preko pruge

Preko pruge

Rails & ties (2007.)

Warner Independent / Continental film

101' drama

Režija:           Alison Eastwood

Uloge: Kevin Bacon, Marcia Gay Harden, Miles Heizer, Marin Jinkle

Scenario:        Micky Levy

Producent/i:   Robert Lorenz, Peer Oppenheimer, Barrett Stuart

Zemlja:          SAD

Preko pruge

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Ovisna i depresivna Laura Danner odveze se sa sinom Daveyem na željezničke tračnice i čeka da ih oboje ubije jureći vlak.

Davey se izvuče iz auta, ali ne uspije spasiti majku. Napada vlakovođu Toma Starka (Kevin Bacon), želeći znati zašto nije stao. Tom je uvjeren da je sve radio po pravilima, no za vrijeme trajanja saslušanja o tragičnom događaju on je suspendiran. Time je natjeran suočiti se sa vlastitom tragedijom i provesti vrijeme sa svojom ženom Megan (Marcia Gay Harden) koja umire od raka. Megan želi svoje posljednje dane provesti uživajući u životu i putujući, no Tom se ne usuđuje odvojiti od svoje rutine. U takvom trenutku na vratima im se ponovo pojavi Davey, tražeći odgovore i bježeći od udomitelja.

Ova dirljiva, emotivna drama je debitansko djelo kćeri Clinta Eastwooda, Allison. Film podsjeća na slične uradke njenog oca, najviše na Mističnu rijeku. Razlog tome su i glavni glumci Kevin Bacon i Marcia Gay Harden.

Da Allison ne bi bila bez obiteljske podrške u svom prvom projektu pobrinuo se njen brat Kyle, inače uspješni i hvaljeni jazzist, koji je napisao glazbu za film.