Preko pruge - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Preko pruge

Preko pruge

Rails & ties (2007.)

Warner Independent / Continental film

101' drama

Režija:           Alison Eastwood

Uloge: Kevin Bacon, Marcia Gay Harden, Miles Heizer, Marin Jinkle

Scenario:        Micky Levy

Producent/i:   Robert Lorenz, Peer Oppenheimer, Barrett Stuart

Zemlja:          SAD

Preko pruge

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

citadel 30.10.2008 Ocjena recenzije : 3.0

solidna drama

Film sam upravo pogledao dok sam još pod dojmom. Radi se o još jednoj solidnoj drami koja kako piše, podsječa po atmosferi na Mističnu Rijeku, naravno ovaj film ne može parirati Mističnoj Rijeci.
Scenarij je solidan ali već dosta puta primječen u nekim starijim filmovima. FIlm je sporog ritma, što je uobičajeno za ovakve drame, ima mnogo plače i mnogo emocija. Film sam prije sredine predvidio. Čim je dijete od poginule majke došlo na vrata strojovođi Kevinu Baconu tužeći ga za smrt njegove majke, odmah sam znao da će ga Marcia uzeti pod njihovo okrilje, dok ga pritom tražu socijalni radnici. Naravno, kao dodatan emocionalni naboj, Marcia umire i tad Kevin odlučuje maloga predati socijalnim društvima.

Film nije toliko dobar da bi ga se preporučilo i onima koji ne vole depresivne i tužne drame ali zato ljubiteljima ovakvoga filma je ovo 'cup of tea'. MArcia je dobro odglumila ovu zahtjevnu ulogu koja iziskuje mnoštvo plača, što je vrlo teška uloga a solidan je i Kevin Bacon koji se dobro uklapa u svoju ulogu obiteljskog radoholičara predanome poslu, inače malo je škrt na emocijama, ali to je logično s obzirom na njegovu pojavu. Dobra karakterizacija likova i tone emocija glavni su aduti ovog filma, pa vjerujem da ima dosta onih kojima ovaj žanr paše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: