Kako ukrasti nevjestu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako ukrasti nevjestu

Kako ukrasti nevjestu

Made of Honor (2008.)

Columbia Pictures

101' komedija, romansa

Režija:           Paul Weiland

Uloge: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan, Sydney Pollack

Scenario:        Adam Sztykiel, Deborah Kaplan, Harry Elfont

Producent/i:   Neal H. Moritz

Zemlja:          SAD / Velika Britanija

Linkovi: službena stranica

Kako ukrasti nevjestu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
24
0.00

Tom je muškarac koji na prvi pogled ima sve, ali mu nedostaje ljubav. Pronalazi je ondje gdje je najmanje očekivao.

Otprilike pedeset posto žena će pročitati da Patrick Dempsey glumi u ovome filmu i to će biti sasvim dovoljno da nazovu svoje frendice i zapute se u prvo kino. Ona druga polovica će malo razmisliti, ali kada saznaju da se radi o romantičnoj komediji, može se očekivati jednaki ishod. Muškarci se sada vjerovatno  pitaju 'Who the f**k is Patrick Dempsey?'.

Pa, prijatelji moji, ako ste ikada bili u prilici sjediti u sobi s pet žena koje gledaju seriju u kojoj on glumi ('Uvod u anatomiju'), onda ste sigurno kroz maglu pete pive čuli komentare tipa 'Ajme kak je super! Gle mu kosicu!' i 'Joj gle, baš je zgodan. Baš je ono ful zgodan.'. Uglavnom, frajer glumi u toj seriji i većina žena ga smatra pojmom muškarca, ali mi dobro znamo da mjerilo za muškost nije visina, boja kose i crte lica. To nikoga ne zanima. Ako taj Dempsi ne može popiti deset rakija i pet pivi, ako ga je sram kada prdne i ako koristi regenerator za kosu onda je obični njonjo.

Uglavnom, on u ulozi Toma uživa u svom životu. Opaki je šarmer, uspješan businessman, ima sreće sa ženama i zna da se uvijek može osloniti na Hannah, svoju najbolju prijateljicu, koja predstavlja jedinu konstantu u njegovom životu. Njegov je život zaista savršen sve dok Hannah ne otputuje u Španjolsku na službeno putaovanje koje potraje šest tjedana, a Tom ostane zapanjen koliko je njegov život prazan bez nje i da je zbilja istinski voli. Prokletstvo! Zašto tek sada?!

Nakon što shvati da je zaljubljen u nju, odluči je zaprositi istog dana kada se vrati iz Španjolske, ali zamislite šoka i nevjerice kada dozna da se ona zaručila za bogatog i zgodnog Škota s kojim se, ni više ni manje, planira preseliti u njegov rodni kraj. Argh, sudbo kleta! No, kada Hannah zamoli Toma da bude njezin djever na vjenjčanju, on ipak pristaje. Ali mudar je on. To je učinio samo kako bi imao priliku udvarati joj se i spriječiti vjenčanje prije nego bude prekasno.


'Kako ukrasti nevjestu', trailer

'Kako ukrasti nevjestu' režirao je Paul Weiland, Englez koji je do sada snimio nekoliko filmova ('Šezdeset šesta') i koji je radio na najrazličitijim projektima vezanim uz legendarnog 'Mr. Beana'. Čovjek bi rekao da taj Weiland kuži komediju i humor općenito te da će ova njegova romantična komedija makar malo odstupiti od prosjeka, ali bi se grdno prevario.

Film je na stranici Rotten Tomatoes ubrao rajčicu na kojoj piše samo 12%. Svi se slažu kako odlična gluma Dempseya i Michelle Monaghan nije dovoljna da spasi ovaj tipični ženski film predvidljive radnje i humora. Los Angeles Times kaže ovako: 'Ovaj film izgleda kao da ga je kompletna filmska ekipa napravila iz čiste dosade, samo kako bi malo ubila vrijeme. Umjesto toga, ubili su nas.' Brutalno, ali čekajte malo, nije još gotovo. Saloon.com tvrdi kako je ovaj film iskoristi svaki mogući klišej iz žanra, a Ebert & Roeper 'Kako ukrasti nevjestu' nazivaju 'jako, jako, jako zamornom i prepoznatljivom ljubavnom pričom.'

No, kao što smo rekli, radi se o romantičnoj komediji, žanru koji nikada neće odumrijeti i koji će uvijek pronaći svoju publiku. Prema tome, 'Kako ukrasti nevjestu' zbilja nema razloga za brigu, a kada se još u obzir uzme i činjenica da su glavni glumci privlačni, mladi i zgodni, sigurni smo da će ostvariti solidnu zaradu na kinoblagajnama.

zl.m.