Slani zrak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slani zrak

Slani zrak

L'Aria salata (2008.)

01 Distribution

87' drama

Režija:           Alessandro Angelini

Uloge: Lucio Arisci, Sauro Artini, Federico Arzilli, Gilberto Arzilli, Emanuel Bevilacqua

Scenario:        Alessandro Angelini, Angelo Carbone

Producent/i:   Donatella Botti

Zemlja:          Italija

Linkovi:

Slani zrak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Izvrsna talijanska drama koja donosi impresivne glumačke izvedbe i sjajnu priču o obiteljskim tajnama te odnosu oca i sina.

Glavni protagonist filma je mladi Fabio koji pomaže bivšim zatvorenicima da se lakše integriraju u novi život na slobodi. Novi štićenik preokrenut će njegov život naglavačke nakon što se ispostavi da je to otac kojega Fabio dosada nije imao prilike upoznati. Otkrivanje i suočavanje s obiteljskim tajnama izvrsno su ispričani kroz jedan od najzanimljivijih talijanskih naslova prošle godine koji je u filmske vode donio i režisersko lice od kojeg s pravom možemo očekivati mnogo.


'Slani zrak', trailer

A to lice je Alessandro Angelini koji je uz pomoć Angela Carbonea napisao i scenarij za 'Slani zrak'. Ovo je njegov prvi izlet u dugometražni igrani film, a do sada se uglavnom bavio snimanjem kratkih dokumentaraca. Ako je suditi po kritikama samih gledatelja, ali i kritičara, onda je Angelini napravio sjajan posao jer se svi slažu kako je na jedan poseban i emotivan način prikazao odnos između sina zatvorskog pedagoga i oca zatvorenika.

Film je prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu, gdje je dobio i nagradu za najbolji strani film. Žiri je ovako komentirao nagradu: 'Slani zrak' je film o obiteljskim tajnama i posebice o odnosu oca i sina. Jedinstveni dramatski razvoj, uspješan odabir glumaca, odličan snimateljski rad su kvalitete koje smo prepoznali u filmu i koje su nas uvjerile da mu dodijelimo Zlatnu Arenu za najbolji film.' A pošto se bliži ovogodišnji, jubilarni pedeset i peti Pula Film Festival, kino Europa odlučilo je prikazati 'Slani zrak'. Eto, ako niste u mogućnosti otići do Pule i iskusiti odličnu atmosferu koja vlada na festivalu, makar niste zakinuti za odlične filmove koji se ondje prikazuju.

zl.m.