Sati - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sati

Sati

Hours, The (2002.)

Miramax Films / UCD

114 min. drama

Režija:           Stephen Daldry

Uloge: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Miranda Richardson, Stephen Dillane

Scenario:        David Hare, Michael Cunningham

Producent/i:   Mark Huffam

Linkovi: imdb

Sati

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.66
44
0.00

Tri žene, tri vremena, tri mjesta... Tri pokušaja samoubojstva, dva uspješna. Svi na neki način povezani jednim romanom...

U Sussexu 1941.spisateljica Virginia Woolf puni džepove kaputa kamenjem s namjerom da se utopi u hladnoj rijeci. U Los Angelesu 1951. Laura Brown puni svoju torbu pilulama i prijavljuje se u hotel kako bi ondje počinila samoubojstvo. U New Yorku 2001. Clarissa Vaughan gleda kako se čovjek za kojega je nekoć bila udana premišlja hoće li se baciti kroz prozor ili ne.


Radnja se vrti oko romana "Mrs. Dalloway", koji je napisala Virginia Woolf 1925. godine, a događa se u jednome danu u kojemu jedna žena doručkuje, kupuje cvijeće i priprema se za zabavu koju sama organizira. Prva priča u "The Hours" prikazuje Virginiju kako piše o toj ženi, druga Lauru koja čita knjigu, a treća Clarissu kako kupuje cvijeće nakon što izgovara jednu od poznatih rečenica iz knjige.

Sve tri priče u "The Hours" započinju s doručkom, uključuju pripreme za zabave i završavaju u tuzi. Dva lika iz druge priče se pojavljuju i u trećoj, ali priče ne teku jedna iz druge. Umjesto toga, one se sve vrte oko izmišljenog lika Mrs. Dalloway, koja vanjskom svijetu pokazuje svoje lice hrabrosti, ali je zapravo potpuno sama, zaključana unutar sebe i odvojena od ljubavi za kojom žudi.