Preboljeti Sarah Marshall - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Preboljeti Sarah Marshall

Preboljeti Sarah Marshall

Forgetting Sarah Marshall (2008.)

Universal Studios

112' komedija, drama, romansa

Režija:           Nick Stoller

Uloge: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand, Bill Hader, Kala Alexander

Scenario:        Jason Segel

Producent/i:   Judd Apatow, Shauna Robertson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena starnica

Preboljeti Sarah Marshall

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.92
37
0.00

Kada imaš dobar posao i svjetski poznatu, seksi djevojku onda imaš sve, zar ne? Tako je mislio i Peter, a onda se sve odjednom promijenilo.

Peter Bretter jedan je od onih dečkiju koji slijepo vole, paze i služe svoje djevojke, bez obzira na to što se one prema njima ponašaju kao prema smeću. I upravo tako izgleda njegova šestogodišnja veza sa Sarah Marshall, televizijskom zvijezdom u usponu. Naime, kad god ona osvoji neku nagradu, ne samo da ga nikada ne spomene na svom dugačkome popisu zahvala, već ga i tjera iz kadra kada dođe vrijeme za fotografiranje. Njegov je zadatak paziti da njoj ništa ne usfali te joj biti na raspolaganju dvadeset i četiri sata na dan.

No, Peteru sve to skupa uopće ne smeta te živi svoj život misleći kako je sretan i zadovoljan. Sve dok ga jednog dana Sarah ne ostavi, a on tada gubi svaku volju za životom. Ako se nas pita, to je najbolje što mu se dogodilo u životu, ali razumijemo jadnika. Šest godina je bio u vezi i sada je odjednom sam. Što učiniti? Najbolje je otići na dobri, stari, američki road-trip malo srediti misli. I tako Peter, bez previše razmišljanja, odlazi na odmor u Oahu, da bi ga tek tamo dočekalo 'ugodno' iznenađenje. U hotelu gdje je odsjeo susreće svoju bivšu djevojku u društvu svog novog dečka, poznatog britanskog rokera Aldousa Snowa.

I dok se pokušava pomiriti s činjenicom da je Sarah zaboravila sve što su imali te nastavila dalje sa svojim životom, utjehu pronalazi u flertu sa Rachel, zaposlenicom odmarališta. Nakon nekoliko litara raznoraznih koktela pomalo joj otvara svoje srce, a njena ugodna vanjština te lagodan pristup životu konačno ga vraćaju među 'žive'. Hoće li Peter uspjeti preboliti svoju bivšu djevojku i nastaviti dalje sa svojim životom?


'Preboljeti Sarah Marshall', trailer

Producenti Judd Apatow ('Junfer u četrdesetoj', 'Zalomilo se') i Shauna Robertson ('Zalomilo se', 'Superbad') nas uvjeravaju: 'Svatko tko je osjetio bol slomljenog srca uživat će u ovom urnebesnom prikazu ljubavnih veza.' A je li ova izjava samo još jedan prljavi marketinški trik koji bi trebao privući što veći broj publike da pogledaju još jedan loš film? Pa izgleda da ovaj put to nije slučaj jer je 'Preboljeti Sarah Marshall' zaradio respektabilnih 85% na internet stranici Rotten Tomatoes, a njime su podjednako zadovoljni i kritičari i publika. Moramo priznati da je negativnih kritika jako malo, a velikani poput magazina TIME, časopisa Rolling Stone i novina New York Post preporučaju pogledati ovu 'zabavnu komediju'.

Na 'Preboljeti Sarah Marshall' su radili ne samo producenti, nego i scenografi, montažeri i snimatelji sa filmova 'Junfer u četrdesetoj', 'Zalomilo se' i 'Superbad'. Pa ako su vam se ti filmovi svidjeli, sigurno ćete uživati i u ovom najnovijem. A ovoj komediji ide u prilog i činjenica da je svatko od nas makar jednom bio 'napucan' pa će se gledatelji vrlo lako pronaći u likovima. Sve upućuje na to da je 'Preboljeti Sarah Marshall' film s kojim su svi na dobitku – publika će se dobro zabaviti, a producenti će zadovoljno trljati ruke kada vide uspjeh na kinoblagajnama.

zl.m.