Block Party - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Block Party

Block Party

Block Party (2008.)

Rogue Pictures

103' komedija, dokumentarni, glazbeni

Režija:           Michel Gondry

Uloge: Dave Chappelle, Talib Kweli, Lauryn Hill, Jill Scott, Bilal Ahmir, Big Daddy Kane, Cody Chestnutt, Common, Kool G. Rap, Wyclef Jean, Freeway, Pras, Fred Hampton Jr., James Gray, Leonard Hubbard, Tariq Trotter, Tiffany Limos, Dead Prez, Kanye West, Dante ‘Mos Def’ Smith, Erykah Badu

Scenario:        Dave Chappelle

Producent/i:   Mustafa Abuelhija, Dave Chappelle, Julie Fong, Bob Yari

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Block Party

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Pridružite se Dave Chappelleu, američkom 'stand up' komičaru i tv producentu i saznajte kako treba izgledati najbolja i najluđa lokalna fešta.

Za one koji nisu upućeni, Dave Chappelle je trenutno jedan od najcjenjenijih i, mnogi bi se složili, najsmješnijih komičara današnjice. Ovaj tamnoputi tridesetpetogodišnjak svoju je karijeru započeo vrlo rano u rodnom mu Washingtonu. Njegov talent za 'stand up' komediju primjećen je vrlo rano pa je već kao klinac nastupao po lokalnim klubovima. Okušao se i u kazalištu, ali to nije bilo za njega pa se posvetio komediji i to u 'Russell Simmons' Def Comedy Jam' (1992).

Njegov prvi nastup na velikome platnu bio je 1993. u komediji 'Robin Hood: Men in Tights', a nakon toga dobiva na popularnosti i zarađuje svoj dio kolača u mnogim televizijskim ('Comic Relief VI', 'Buddies') i filmskim ('Con Air', '200 Cigarettes') projektima. 2003. godine doživljava najveći uspijeh karijere kada mu Comedy Central nudi vlastitu emisiju, 'Dave Chappelle Show'.

Emisija je bila ogroman hit pa mu je ponuđen ugovor vrijedan pedeset milijuna dolara za još dvije sezone. Chappelle je napravio cijelu drugu i pola treće, a onda je misteriozno nestao. Nitko nije znao gdje je, a onda se jednako iznenada pojavio i rekao da je bio u Africi na 'duhovnom odmoru'. U 'Oprah Showu' je priznao kako je Comedy Central vršio preveliki pritisak na njega i kako će razmisliti o ponovnoj suradnji ako budu uvažavali njegove zahtjeve.


'Block Party', trailer

A dokumentarac 'Block Party' je upravo ono što naslov kaže – prava fešta. U filmu nastupaju mnoge svjetske glazbene zvijezde među kojima valja izdvojiti imeana kao što su Kanye West, Mos Def, Talib Kweli, Erykah Badu, The Roots, a nakon sedam godina ponovno sastaju i legendarni The Fugees. Sve je to začinjeno sočnim i zabavnim humorom glavnog meštra, Davea Chappella, koji je organizirao cijeli ovaj spektakl kako bi svijetu pokazao što znači dobra kvartovska zabava u srcu Brooklyna.

Film nudi hrpu odlične glazbe i još boljeg humora, a najzabavnija stvar u cijeloj priči je upravo način na koji je sve snimljeno i prikazano. Režiser je Oskarom nagrađeni Michel Gondry (scenarij za 'Vječni sjaj nepobjedivog uma'), a scenarij je napisao sam Chappelle. Ovaj tandem ne može nikako pogriješiti, a to su primjetili i kritičari. Na internet stranici Rotten Tomatoes 'Block Party' se smjestio na visokih 92% i svi su se složili kako će svoje gledatelje jednostavno zaraziti. Velika većina kritičara kaže kako je film vjerno prikazao odličnu atmosferu koja je vladala na zabavi te su nanizali hvalospjeva na račun glavnog MC-ja i ostalih izvođača.

Naravno da uvijek ima onih kojima se nešto ne sviđa, a ovaj su put su među nima bili Robert Roten (Laramie Movie Scope) i Jim Lane (Sacramento News & Review). Robert tvrdi da je film 'dosadan te se ponavlja' i nadodaje 'vaša će reakcija uvelike ovisiti o tome da li volite glazbu i izvođače koji su predstavljeni', a Jim veli kako 'film izgleda kao da ga je snimao pijanac'. Svačije mišljenje treba uvažiti, a naše glasi da ako ste ljubitelj 'stand up' komedije, skečeva i dobre glazbe, onda nikako ne smijete propustiti ovaj tulum!