P.S. Volim te - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      P.S. Volim te

P.S. Volim te

P.S. I Love You (2008.)

Warner Bros. Pictures / Blitz film i video

126' drama, romansa

Režija:           Richard LaGravenese

Uloge: Hilary Swank, Robert Downey Jr., Gerard Butler, Gina Gershon, Lisa Kudrow, Harry Connick, Robert Downey Jr., Jeffrey Dean Morgan, Kathy Bates, James Marsters

Scenario:        Richard LaGravenese, Steven Rogers

Producent/i:   Wendy Finerman, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Molly Smith

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

P.S. Volim te

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
62
0.00

Ljubav nam je svima potrebna, a film 'P.S. Volim te' pokazuje kako je jača i od smrti.

Bila je to ljubav na prvi pogled – na seoskoj cesti u srcu zelene Irske susreli se mlada izgubljena turistkinja Holly (Hilary Swank) i šarmantno lokalno momče Gerry (Gerard Butler). Iako Hollyna majka (Kathy Bates) to nije odobrila, mladi par se oženio i proveo deset zajedničkih godina u ljubavi i sreći. Živjeli su sretno sve dok Gerryjev život nije okončala okrutna bolest, što je ostavilo strašan trag na Holly. Jedina osoba koja ju je u potpunosti razumjela i bezuvjetno voljela zauvijek je nestala iz njenog života. Ili možda nije? Gerry je znao da mu se bliži kraj pa je za života napisao niz pisama koja će voditi i usmjeravati Holly.

Prva takva poruka stiže na njen trideseti rođendan u obliku torte i video snimke na kojoj joj Gerry poručuje da treba malo izaći iz kuće i zabaviti se te proslaviti rođendan kako spada. U tjednima i mjesecima koji slijede broj Gerryjevih poruka raste, a načini na koji dolaze do Holly sve su neobičniji i zabavniji. Zanimljivo je da Holly, sljedeći upute iz pisama koja su potpisana sa 'P.S. Volim te', svaki put upadne u nekakvu novu avanturu. Hollyna majka i najbolje prijateljice Sharon (Gina Gershon) i Denise (Lisa Kudrow) zabrinu se da Holly živi u prošlosti, ali Gerryjeve riječi služe joj upravo kao vodič za sretniju budućnost i ponovno otkrivanje prave ljubavi.


'P.S. Volim te', trailer

'P.S. Volim te' režirao je Richard LaGravenese koji je, uz Stevena Rogersa, napisao i scenarij za ovaj film. Za to su se poslužili istoimenom knjigom irske spisateljice Cecelie Ahern, koja je bila veliki hit s polica knjižara. Interesantno je da su glavne uloge dodjeljene glumcima koji su javnosti najpoznatiji po svojim ratobornim ulogama – Hilary Swank je boksala u 'Djevojci od milijun dolara', a Gerard Butler je ratovao u '300'. Ta strast i ratobornost se odrazila i u ovom filmu jer je prilikom snimanja scene svlačenja, Butler svojim tregerima uspio ozlijediti Swank te je potonja zaradila odlazak u bolnicu i nekoliko šavova na čelu.

Kritike, kao ova Johna Andersona, koji za Variety piše 'Pitanje ljubavi koja se nastavlja i nakon smrti provlačilo se popriličan broj puta kroz filmsku povijest, ali rijetko s takvom ljigavom sladunjavošću kao u 'P.S. Volim te.', govore u prilog tome da je ovo idealan filma za Valentinovo. Na internet stranici Rotten Tomatoes film ima 21%, ali ipak izgleda da će (kao i Gerry) i nakon što ga pokopaju, uspjeti pronaći put do srca ljudi. Publika je već film ocijenila sa 76% i tvrde da je kvalitetna i romantična ljubavna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako spadate u onaj (za ljubavne poklone) neinventivni dio ljudske populacije znan kao muški rod i ako je vaš poklon dragoj zadnje četiri godine bio plišana igračka (redoslijed: mačkica, mačkica, medvjedić, mačkica) onda napišite zahvalu i pošaljite je režiseru 'P.S. Volim te'. Film, u kombinaciji s romantičnom večerom i bilo kakvim poklonom koji se ne sastoji od pliša, predstavlja idealnu kombinaciju za provod u dvoje. Čak i ako vam bude dosadan, pravite se da nije tako. Isplatit će vam se kasnije :)