Bal vampira - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bal vampira

Bal vampira

Dance of the Vampires ( 1967.)

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

104 min horor, parodija

Režija:           Roman Polanski

Uloge: Roman Polanski, Sharon Tate, Jack Mac Gowran, Alfie Boss, Jessie Robbins

Scenario:        Roman Polanski, Gérard Brach

Producent/i:   Gene Gutowski

Zemlja:          UK/ SAD

Linkovi: imdb

Bal vampira

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.83
24
0.00

Kultna vampirska parodija Romana Polanskog u kojoj se smotani profesor i učenik bore protiv vampira i spašavaju prekrasnu damu u nevolji.

Stari profesor Abronsius i njegov introvertirani i povučeni učenik Alfred su na putu za Transilvaniju, gdje im je cilj suočiti se s vampirima koji ugrožavaju lokalno stanovništvo. Već nakon prvih susreta primijećuju neobično ponašanje mještana koji rade čudne rituale kako bi se zaštitili od nevidljivog zla. Alfred upoznaje atraktivnu Sarah, gostioničarevu kćer u koju se u hipu zaljubljuje. No, Alfred nije jedini koji je na nju bacio oko- Grog von Krolock, zapravo vampir, otima ju i odvodi u svoj hladni dvorac na obližnjim sniježnim proplancima. Kako bi spasio svoju nesuđenu ljubav, Alfred i profesor Abronsius prate otmičara i na kraju završavaju ne baš gostoljubivom domu krvopije...

"Bal vampira" zapravo je parodija na horror filmove vampirske tematike vrsnog režisera Romana Polanskog koji je publika izvrno prihvatila i učinila od njega kultni film. Za Romana je film bio značajna prekretnica, iako on sam s njim nije bio pretjerano zadovoljan, ne samo po tragu koji je ostavio u svjetskoj kinematografiji, već i po susretu sa svojom, još tada ne toliko voljenom, budućom suprugom Sharon Tate, koja je u njemu glumila -gostioničarevu kćer Sarah.