Marie Antoinette - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Marie Antoinette

Marie Antoinette

Marie Antoinette (2006.)

Sony Pictures Releasing / Blitz film i video

123' drama, biografski, povijesni

Režija:           Sofia Coppola

Uloge: Kirsten Dunst, Jason Schwartzman, Rip Torn, Molly Shannon, Judy Davis, Steve Coogan, Asia Argento, Marianne Faithful

Scenario:        Sofia Coppola

Producent/i:   Fred Roos, Francis Ford Coppola, Paul Rassam

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Marie Antoinette

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.92
12
0.00

Raskošnu, kostimiranu povijesnu dramu o kraljici Mariji Antoinetti i spletkama na dvoru u Versailesu potpisuje mlada oscarovka Sofia Coppola.

Daleke 1938. godine ulogu karizmatične francuske kraljice iz 18. st. odigrala je Norma Shearer. Gotovo sedam desetljeća kasnije ekranizacijom priče o princezi zle sudbine pozabavila se mlada redateljica u usponu, kćer slavnoga Francisa Forda Coppole kojem je pak pripala uloga izvršnog producenta na ovom projektu.

Priča počinje kada tada 14godišnja austrijska princeza Marie Antoinette (Kirsten Dunst) biva odvojena od obitelji i prijatelja te poslana iz Beča u Versailles pokraj Pariza ostavši bez cjelokupne imovine.

Sve je to dio priprema za dogovoreni brak sa francuskim prijestolonasljednikom Dauphinom Louisom (Jason Schwarzman) u cilju održavanja dobrih odnosa dvije zemlje.

Našavši se izolirana na kraljevskom dvoru u potpuno novom okruženju kojem obitavaju ljudi koji su sve samo ne oni za koje se predstavljaju nastoji se izboriti za svoje ja. Svijet skandala, intriga i spletki postaje njena svakodnevnica kao i brak sa čovjekom prema kojemu je sve indiferentnija.

i.k.