Most za Terabithiju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Most za Terabithiju

Most za Terabithiju

Bridge to Terabithia (2007.)

Walt Disney Pictures / Blitz film i video

95` obiteljski, fantastika, dječji

Režija:           Gabor Csupo

Uloge: Josh Hutcherson, Anna Sophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick

Scenario:        David Paterson, Jeff Stockwell

Producent/i:   Lauren Levine, Hal Lieberman, David Paterson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Most za Terabithiju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.72
39
0.00

Mali Jebač 14.12.2013 Ocjena recenzije : 0.0

Kraljevstvo mašte i sretnog djetinjstva!!!

Od ovog filma očekivao sam uobičajenu limunadu.No, prevario sam se. Ovo je jedna dosta tužna priča, pojačana fantazijom. Film nam pripovjeda o dvoje tinejđera: dječaku iz brojne i siromašne obitelji koja ne shvaća njegov umjetnički talent, i djevojčici koju roditelji ne razumiju najbolje. Ona se upravo doselila u grad i u novu školu. Teško stječe prijatelje, a osim Jessa, njenu dušu osvoji samo profesorica glazbenog koju glumi simpatična i pomalo otkačena Zooey Deschanel.
Kako radnja napreduje, film obiluje maštom, specijalnim efektima i tužnim sekvencama, gdje se ističe scena Lesliene smrti, koju Jess teško može preboliti, dok mu utjehu ne pruži njegov otac kojeg glumi Robert Patrick.
Kada se sve zbroji i oduzme, ovo je simpatičan film za najmlađu publiku, ali se može naći i nešto za odrasle.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BubbyBubbyBu 11.12.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Most za Terabithiju

Film je preglup.....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 27.11.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Most iz djetinjstva

Jednom riječi - predivno. Film je prepun mašte, ali one stvarne dječje mašte. Nema tu nikakvih bajki, sve ono što se dešava plod je bezgranične mašte dva tinejdžera koji na taj način pokušavaju u isto vrijeme pobjeći od grube stvarnosti i naći snagu za opstanak u ovom okrutnom svijetu. To je priča o dječaku i djevojčici koji su neshvaćeni, jer oboje imaju problema sa uklapanjem u društvo a iz jednog razloga - što imaju nešto umjetničko i nježne su duše. A takve osobe su izvan kalupa našeg doba. I tako oni stvaraju svojom maštom izmišljenu zemlju u koju bježe nakon nastave. I tamo ih svi razumiju. I svi su ih prihvatili. Film dodiruje čovjeka u njegovoj najdubljoj intimi, i izvlači iz dubine duše onaj osjećaj djetinjstva. Barem za mene....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 07.11.2007 Ocjena recenzije : 2.5

Terabithija

Tipičan film za djecu koji govori o prijateljstvu, gubitku i stvarnosti. Dječak koji očito prolazi kroz teror u školi te živi u siromašnoj obitelji upoznaje curu koja mu otvara maštu te time on postae sretniji a oni sve bolji prijatelji. Nesreća se događa kada ona,Leslie,pada u rijeku i utapa se pa se nakon toga on,Jess,potpuno zatvara u sebe i pokušava zaboraviti zamišljeni svijet. Ipak uviđa da "njegova" zemlja mora živjeti jer time živi uspomena na Leslie. Sve je super u filmu,a A.Robb je izvanredna ali mi se čini da mi fali glavi dio filma,onaj dio gdje dobro nadjača zlo. Nekako kao da taj rat u Therabithiji nije dovršen,ništa nije napravljeno kako bi se on završio a opet na kraju vidimo da su Terabithijanci dobro i da bez straha od Mračnog Gospodara dočekuju svoga kralja i princezu. Zar ćemo imati i nastavak?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marijanam 21.04.2007 Ocjena recenzije : 2.0

nAJGORI FILM ZA DECU GORI NISAM GLEDALA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

artemyda 04.04.2007 Ocjena recenzije : 3.67

Masta uvijek prezivljava

Suprotno kritikama koje kazu da ovaj film predstavlja suocavanje djeteta sa smrti i grub silazak u stvarnost, mislim da ovaj film ostavlja pouku o nesavladivosti djecje maste. Argument je kraj u kojem djecak, iako pogodjen smrcu svoje drage prijateljice, uspjeva ozivjeti fantasticne krajolike jos sadrzajnijima i ljepsima nego sto su bili. Po meni, taj film ne oduzima nadu u ljepse svjetove nego je vraca. I govori da unatoc nedacama postoji ona zemlja u kojoj nesretne duse mogu naci smisao i smirenje - Terabithija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

slipknot03 21.03.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Most U Stvarnost?

hm..
meni je nakon filma doshlo da se zapitam.. ali stvarno.. film toliko realno i direktno govori o tome kako djeca danas i ovako teshko odrastaju, a shto tek bude kada izgube nekoga njima dragoga? govori o tome kako djeca bjeze u svoj mali svijet kada smatraju da che se osjechati povrijedjenima, ili su vech povrijedjeni.. iskreno, i ja sam takav.. iako 20 godina, ali ja imam svoj mali svijet u kojem sam siguran od svega.. takodjer crtam, pishem, izmishljam.. i lijepo mi je.. u filmu djechak odrasta na dosta tezak nachin.. i ja sam.. i kasnije gubi njemu JAKO dragu osobu.. takodjer mi se i to dogodilo.. ne na takav nachin, ali na mozda chak i gori.. nije lako bez oca, uz ochuha i mamu koja se pretvara da ne postojish.. a tako je i njemu.. film me jako razveselio (na pochetku), ali i rastuzio (kada Leslie umre).. nisam mogao vjerovati jednostavno, iako sam znao da che umrijeti.. ali nisam zelio to prihvatiti.. i da vam iskreno kazem, i suza je pala.. i nije mi to teshko priznati..

jako pouchan film, ali nikako za djecu.. preporucham ga svakome kome je bilo teshko.. jer ako ste uspjeli prebroditi neshto iz djetinjstva, a sada imate 18+ godina, onda je ovo film za vas.. da vas podsjeti koliko ste se trudili za neshto..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dussper 20.03.2007 Ocjena recenzije : 3.75

Most za djetinjstvo

Neka priča tko što hoće, ali ovaj film je fantastičan - ne u smislu radnje ( čega u filmu i nema puno ) nego u smislu kvalitete; nakratko me je vratio u djetinjstvo. U filmu mi ništa nije sladunjavo ni kičasto, a glazbena podloga je odlična. Glumci za pohvalu, dečko bolji od curice - valjda jer je i sama uloga zahtjevnija.
Osobito me se dojmio način na koji redatelj ostvari osjećaj nedostajanja Leslie i kod gledatelja, bar kod mene.

Lijep film koji natjera da se zamislite.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: