Kolo sreće - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kolo sreće

Kolo sreće

Trading Places (1983.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

106' komedija

Režija:           John Landis

Uloge: Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Ralph Bellamy, Don Ameche, Denholm Elliott, Jamie Lee Curtis, Kristin Holby, Paul Gleason

Scenario:        Timothy Harris, Herschel Weingrod

Producent/i:   George Folsey Jr, Aaron Russo, Sam Williams

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kolo sreće

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
19
0.00

Dvojica milijunaša klade se da je od prosječnog kriminalca moguće stvoriti uspješnog poslovnog čovjeka. Ulog? Milijun dolara.

Randolph i Mortimer Duke su pohlepni brokeri iz Philadelphije, milijunaši skloni klađenju no ne na utrke konja i utakmice. Njihova najnovija oklada sa ulogom od milijun dolara uključuje ekspriment koji bi trebao dokazati da je iskusnog poslovnog čovjeka na odgovornoj poziciji moguće zamijeniti običnim uličarom koji za život zarađuje prevarama i sitnim kriminalnim aktivnostima.

Ovo se neće svidjet direktoru njihove tvrtke Louisu (Dan Aykroyd) koji završava na ulici dok njegovo mjesto zauzima Valentine (Eddie Murphy), idealni primjerak uličara koji dobiva Louisovu kuću i sve benificije koje je sada upropašteni čovjek imao.

Nakon nekog vremena Valentine otkriva o čemu je riječ te uz pomoć Louisa i prostitutke (Jamie Lee Curtis) koja se brinula o njemu sprema osvetu braći Duke.

i.k.