Sezona lova - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sezona lova

Sezona lova

Open Season (2006.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

87` animirani, obiteljski, dječji

Režija:           Jill Culton, Roger Allers, Anthony Stacchi

Scenario:        Steve Bencich, Ron J. Friedman, Nat Mauldin

Producent/i:   Michelle Murdocca

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Sezona lova

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.06
17
0.00

Animirani debi studija Sony govori o šumskim životinjama koje trebaju zaboraviti na međusobne razmirice kako bi se suprotstavili zajedničkim neprijateljima - lovcima!

Jednog dana u jednoj šumi jedan medo koji se odaziva na ime Boog (Martin Lawrence) spašava život zalutalom jelenu Elliotu (Ashtonu Kutcheru) od puške jednog nabrijanog lovca (Gary Sinise). Boog je inače pripitomljeni medo kojeg je kao mladunče uhvatila šumarica i ljubiteljica životinja (Debra Messing), a Elliot je pak nespretni jelen kojeg ignorira njegovo stado.

Zajedno se pokušavaju prilagoditi novome životu u divljini, ali to i nije tako lako jer im odmažu jedna ratoborna vjeverica (Billy Connelly), dabar perfekcionist (Jon Favreau) i Elliotov suparnik, mačo-jelen Ian (Patrick Warburton). No, kako se bliži sezona lova, životinje će morati pomiriti svoje razmirice kako bi se suprotstavili zajedničkim neprijateljima – lovcima.

Sonyjev dugometražni animirani prvijenac (nastao prema humornim kratkim stripovima Stevea Moorea) višekratno najavljivasmo. Riječ je o djelu koje pričom i karakterizacijom likova obrađuje ekološku tematiku, uspoređuje ljudsku prirodu s prirodom životinja te pritom ističe važnost prihvaćanja – bilo da se radi o prihvaćanju prirode ili onih drugačijih od nas.

Zvjezdana ekipa, solidan budžet pa i provjerena režija (jedna od redateljica, Jill Culton, surađivala je na 'Priči o igračkama' i 'Čudovištima iz ormara') osigurali su više nego solidan rezultat na box-officeu (oko 85 milijuna $), a ni kritika mu nije bila previše nesklona, iako je primijećeno kako se opet ponavlja premisa iz 'Madagaskara', 'Preko ograde' i sličnih filmova.

David Edwards iz Daily Mirrora kaže: 'Pred nekoliko godina ovaj film čak je i mogao biti nešto posebno, no nakon svih filmova o životinjama koje govore, jednostavno nije', dok je Justin Chang iz Varietyja bio nešto blaži kada ga je nazvao 'dosjetljivim i toplim (makar već viđenim) ostvarenjem koje predstavlja obećavajući debi Sonyjevog novoosnovanog odjela za animaciju'.