Hvala što pušite - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hvala što pušite

Hvala što pušite

Thank You For Smoking (2005.)

Fox Searchlight Pictures / Discovery film i video

92' komedija, drama

Režija:           Jason Reitman

Uloge: Aaron Eckhart, Maria Bello, Cameron Bright, Katie Holmes, Adam Brody, Sam Elliott, Katie Holmes, David Koechner, Rob Lowe, William H. Macy, J.K. Simmons, Robert Duvall

Scenario:        Jason Reitman

Producent/i:   John Schmidt, Edward R. Pressman, Alessandro Camon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Hvala što pušite

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.11
19
0.00

Ova nezavisna satirična komedija još je jedan pokušaj borbe protiv dima cigareta, na nešto drugačiji način.

Aaron Eckhart je Nick Naylor, glasnogovornik velike duhanske tvrtke čiji posao je štiti interese duhanske industrije i pušača te promovirati pušenje. Posao mu je sve teži i teži s obzirom da se nalazi pod konstantnom paljbom raznih zdravstvenih organizacija, a sada se na 'krivoj' strani našao i senator koji nastoji skupiti političke bodove naljepnicama na kutijama koje ukazuju da su cigarete otrov.

Nick odgovara velikom kampanjom nastojeći pobiti argumente protiv pušenja u talk show emisijama te koristeći se Hollywoodom gdje uz pomoć insajdera uspjeva dodatno reklamirati pušenje u filmovima.

Njegove aktivnosti ne prolaze nezapaženo kako kod ljudi iz branše tako i kod medija. Za Nickov će se rad između ostalih zainteresirati i novinarka Washington Posta Heather Holloway (Katie Holmes) ne u potpunosti profesionalnih interesa.

Nick se trudi istaknuti kako sve to čini da bi otplatio hipoteku bez pogleda na širu sliku i posljedice njegova rada. Na to će mu ukazati tek mlađahni sin kojem nastoji biti uzor dok će mu bliski susret sa smrću dodatno otežati situaciju.

Ova je satira snimljena prema uspješnoj istoimenoj noveli Christophera Buckleya iz 1994. godine.

i.k.