Priča o Jacku i Rose - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o Jacku i Rose

Priča o Jacku i Rose

The Ballad of Jack and Rose (2005.)

IFC Films / Blitz film i video

120' drama

Režija:           Rebecca Miller

Uloge: Daniel Day Lewis, Catherine Keener, Beau Bridges, Paul Dano, Jason Lee, Jena Malone, Susanna Thompson

Scenario:        Rebecca Miller, Michael Rohatyn

Producent/i:   Caroline Kaplan, Graham King, Jonathan Sehring

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Priča o Jacku i Rose

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Idiličan život oca i kćeri u izolaciji na otoku ubrzo će se pretvoriti u noćnu moru za mladu djevojku.

Jack (Daniel Day-Lewis) živi sa 16godišnjom kćeri Rose (Camilla Belle) na prelijepom, izoliranom otoku na Pacifiku. Još donedavno to je bila komuna koju je Jack osnovao da bi ju nakon nekog vremena raspustio. S obzirom da nikada nije imao financijskih problema u mogućnosti je i dalje uživati u svim blagodatima koje priroda i novac pružaju.

Rose je pak uvjerena da živi u raju pod staklenim zvonom, obožava oca i njihov način života. Isti će doći u pitanja kada se otkriju njegovi problemi sa srcem što mu ne ostavlja velike nada u nastavak života. Očajna Rose isprva namjerava počiniti samoubojstvo odmah nakon očeve smrti kako bi zajedno s njim nastavila život na onom svijetu.

Jack pak nastoji preostale dane provesti u društvu žene koja će mu pružiti zadovoljstvo te istovremeno nastaviti skrbiti o Rose kada on umre. Njegov izbor pada na Kathleen (Catherine Keeneru), ženu s kojom se viđao za rijetkih posjeta kopnu. Poziva ju da se doseli k njemu i Rose zajedno sa svoja dva sina.

Rose ne pokazuje dobrodošlicu novim ukućanima već se osjeća izdanom od strane oca kojeg je obožavala i beskrajno mu vjerovala. Roseini česti izljevi bjesa i kaos u kojem se našao primorati će Jacka na nove poteze.

i.k.