Legenda o motoru - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Legenda o motoru

Legenda o motoru

The World's Fastest Indian (2005.)

Magnolia Films / Discovery Film i Video

127' drama, biografski

Režija:           Roger Donaldson

Uloge: Anthony Hopkins, Christopher Lawford, Bruce Greenwood, Paul Rodriguez, Diane Ladd, Patrick Flueger, Aaron Murphy, Iain Rea, Tessa Mitchell, Tim Shadbolt

Scenario:        Roger Donaldson

Producent/i:   Roger Donaldson, Gary Hannam

Zemlja:          Novi Zeland, SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Legenda o motoru

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.07
15
0.00

damirooo 14.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

brnmm

ok fil sa happy endom

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Petr@ 30.07.2007 Ocjena recenzije : 1.0

super film....:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

elinar 05.10.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Sve 5

Film je izvrstan. Emotivan i topao. Radnja filma smještena je u kasne '60. Burt Munro svoj cijeli život posvećuje usavrsavanju svog klasika, motora Indiana ne bi li sa kraja svijeta (Novog Zelanda) otišao u americki Bonnenville da dokaze kako je njegov motor najbrzi. Na tom putu preci ce mnoge prepreke, upoznati mnoge zanimljive ljude, Ameriku i do tada njemu nepoznati nacin zivljenja.
Hopkins je naravno riba u vodi, ali i ostali likovi su vrlo uvjerljivi. Burtovo zivotno iskustvo je neprocjenjivo i konacno je to film koji obiluje izvrsnim dijalozima zivotnih istina. Burt je takav kakav je. Prljavi starac koji voli obavljati nuzdu u svom zapustenom vrtu, u zemlju svog limuna. U njegovom objasnjenju zasto to cini, kaze da je to cinio i Konfucije, jer „limun“ to voli. Unatoc svoj ekscentricnosti, Burta ipak krase osobine poput upornosti, iznimne snalazljivosti, dobrucudnosti i komunikativnosti. On će jednostavno uciniti sve ne bi li vozio svoju Indianu na brzinskoj utrci. Navikli na drame u kojima se iza ugla uvijek krije neugodno iznenadjenje, ovaj film toga nema. Prica je toliko pozitivna da se trenutno ne mogu sjetiti niti jednog filma u posljednje vrijeme koji bi mu bio nalik a da istovremeno nije previse sladunjav.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: