Genijalni um - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Genijalni um

Genijalni um

A Beautiful Mind (2001.)

Imagine Entertainment, Universal Pictures, DreamWorks SKG

135' drama, biografski, misterija

Režija:           Ron Howard

Uloge: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, Paul Bettany, Adam Goldberg

Scenario:        Akiva Goldsman

Producent/i:   Karen Kehela-Sherwood, Todd Hallowell, Brian Grazer, Ron Howard

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Genijalni um

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.26
38
0.00

ivana240693 21.05.2008 Ocjena recenzije : 4.0

najbolji

ovaj je film za mene najbolji klojeg sam ikad gledala... mnogi ne djele moje mišljenje ali to jednostavno je tako za mene... pogledajte ga...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mary Jane 28.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Hm...

meni je fil odličan. Istina, očekivala sam nešto što se može mjeriti s Forreest Gumpom, ali to ipak nije to. Film je dosta lošiji od Forresta iako ima nekih dodirnih točaka; dva čovjeka neshvaćena od strane ostalih, pomalo blesavi,svaki na svoj način. Zapravo jedan lud, drugi glup! =) Ipak, pobjeđuje Forrest....film nad filmovima! ;D Slažem se s recenzijom prije moje da je film rađen tipično za Oscara, ali u moru ispraznih i nezanimljivijh filmova koji se danas snimaju, ističe se kao jedan od boljih. Definitivno zaslužen Oscar.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kumpanjero 28.12.2006 Ocjena recenzije : 0.0

holivudijada

jedan bejzdonatrustori, jedan ludi genijalac, jedna ljubavna priča, zaplet u stilu rapleta "šetog čula", peripetija i hepiend i eto nam svih sastojaka za holivudski film. film stvoren po receptu za oskara.

međutim, film me nije posebno oduševio jer unatoč tome što je problem filma zanimljiv (šizofrenija i paranoja u suradnji s matematičarevom genijalnosti), on se previše oslanja na proizvoljne fantastične elemente (fiktivni likovi iz nasheve glave glavni su oslonac za stvaranje radnje), a i ljubavna priča je ispričana na već toliko puta viđen stereotipni način. pritom, ispreplitanje ljubavne priče i priče o mentalnoj bolesti isprepletene su na manjkav način: na trenutke dominira jedna tema, na trenutke druga, tako da se stječe dojam da redatelj filma nije mogao odlučiti o čemu radi film. jedina misao vodilja je vjerojatno bila da radi film za oskara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: