Lice s ožiljkom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lice s ožiljkom

Lice s ožiljkom

Scarface (1983.)

Universal Pictures

170' krimi, drama

Režija:           Brian De Palma

Uloge: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Robert Loggia, Miriam Colon

Scenario:        Oliver Stone

Producent/i:   Louis A. Stroller, Martin Bregman, Peter F. Saphier

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Lice s ožiljkom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
43
0.00

U svibnju 1980. godine Fidel Castro dopustio je da 125.000 Kubanaca, većinom njegovih političkih protivnika, emigrira u Ameriku.

No uz političke azilante, u Ameriku je poslao i 25 000 kriminalaca, kojih se želio riješiti. Među njima su bili i sitni kriminalac s ožiljkom na licu, Tony Montana te njegov prijatelj Manny Ray.

U novoj, obećanoj zemlji, Tony želi postati bogat i moćan pa se tako zaposli kod velikog bossa Franka Lopeza. Abraham, koji također radi za Lopeza, pošalje Tonya i Mannya da kupe veliku pošiljku kokaina od Kolumbijaca, koji ih pokušaju prevariti. Tony ih ubije, uzme novac, a drogu dostavi Lopezu.

Elvira Hancock je Lopezova cura, koja dosta odskače iz mafijaških okvira i Tony se zaljubi u nju. Osim prema njoj, jedino još gaji osjećaje prema majci, koja ne želi njegov prljavi novac i prema sestri Gini, s kojom ima gotovo incestni odnos.

Gazda ga pošalje u Boliviju, no tamo Tony dogovori posao na vlastitu ruku. Lopezovi ljudi ga pokušaju ubiti, no on ubije Lopeza, preuzme djevojku i postaje novi kralj droge. Čini se da ga više ništa ne može zaustaviti na putu do moći.