Legenda o jeseni - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Legenda o jeseni

Legenda o jeseni

Legends of the Fall (1994.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

133' drama, romansa, vestern

Režija:           Edward Zwick

Uloge: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas, Karina Lombard

Scenario:        Susan Shilliday, William D. Wittliff

Producent/i:   Patrick Crowley, Edward Zwick, William D. Wittliff

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Legenda o jeseni

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.31
42
0.00

stanislas waw 10.09.2009 Ocjena recenzije : 4.5

LEGENDA O JESENI

U pitomom krajoliku Montane koji oduzima dah, Edward Zwick ispričao nam je priču o trima sinovima umirovljenog poručnika koji se sve teže nosi s njihovim hirovima, a pogotovo zaljubljenošću u Susannah, koja prerasta u "la femme fatal" zbog koje su uništeni mnogi životi. Svi likovi osim Samuela prikrivaju urođeni sadizam koji na kraju dovodi do kompletnog rasula. Žalosno je što se gotovo cijela priča na kraju svodi na ubijanje koje mene uopće nije rastužilo, a granate koje izgledaju poput vatrometa iritantno ubadaju u oči. Zanimljiva je priča o Tristanovom duhu kojeg dijeli s divljim medvjedom; u toj mjeri neodoljivo podsjeća na Forresta Gumpa jer se u Tristanu nešto prelomilo i natjeralo ga na bezgranično lutanje i povratak s putovanja, kada postaje potpuno novi čovjek. Glazba i nevjerojatan krajolik ponekad uspiju natjerati da se zamislimo nad smislom života i na kraju krajeva pretvaraju Legendu o jeseni u sasvim pristojno filmsko ostvarenje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

undying 13.04.2008 Ocjena recenzije : 0.75

ljigavost, patetika, plitkoca..

kazu zene da u ovom filmu brad pitt izgleda bolje nego i u jednom drugom. ok, nema sta, svaka cast. a sto se tice filma, sve sam rekao naslovom. doista mi se gade filmovi koje snima Edward Zwick - na mojoj listi najljigavijih filmova koje sam gleda bi pobijedila dva Zwickova, posljednji samuraj i ovaj koji je toliko plitak, ljigav i patetican da covjek prosto ne moze ostati ravnodusan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Facko 01.02.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Legends of the Fall

S obzirom da je film baziran prema istoimenoj knjizi Jima Harrisona, moram priznati, da je uspješno snimljen i da je ispunio sva očekivanja. Barem moja. Čitav film je preplavljen emocijama koje vas drže do kraja filma. Impresionorao me je lik pukovnika Ludlowa, Hopkins je zaista odlično odradio svoj posao. Ni ostali nisu za odbaciti, ali Hopkins se zaista ističe, definitivno jedna od njegovih boljih uloga.
Film svakako vrijedi pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ArcMihael 26.11.2007 Ocjena recenzije : 2.0

ŽALOST

NEZNAM KAKO OBJEKTIVNO OPISATI OVAJ FILM JER POSTOJE DVIJE STRANE ILI TI SE SVIÐA ILI NE MENI I NE NAROČITO ALI MU DAJEM TROJKU ZBOG GLUMACA RADNJE I MALO AKCIJE

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 19.11.2007 Ocjena recenzije : 4.5

Legenda o životu

Film je jedan od onih snimljenih filmova koji dokazuje da se i u današnje doba može napraviti izvrstan film koji u sebi uključuje akciju i romantiku. Uz predivnu divlju prirodu, izvrsno se uklopila radnja filma. Likovi su izvrsno odglumljeni, a nježna romantika skrivena iza grubog života osvaja gledatelja i uvlači ga u hipnotičko stanje gledanja. Kada se film započne gledati, jednostavno se ne može prekinuti, a kada ga jednom odgledate poželite ga odgledati još jedanput. Jednom riječju: izvrsno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cathygirl 16.07.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Legenda o jeseni

Najbolji film ikad snimljen!!!!

Da li netko zna gdje mogu nabaviti vhs ili dvd makar mislim da još nije izašao na dvd-u?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

g 17.02.2007 Ocjena recenzije : 3.0

legenda o jeseni

film je stvarno tužan ali to ga čini boljim

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: