Pink Panther - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pink Panther

Pink Panther

The Pink Panther (2006.)

MGM/Blitz film i video

94' akcija, avantura, komedija

Režija:           Shawn Levy

Uloge: Kevin Kline, Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Beyoncé Knowles, Kristin Chenoweth, Henry Czerny

Scenario:        Len Blum, Steve Martin

Producent/i:   Joe Medjuck, Tom Pollock, Tracey Trench, Ivan Reitman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer

Pink Panther

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.88
32
0.00

Serafin 16.01.2007 Ocjena recenzije : 3.5

veliki klasik u kanti za smeće

"Pink Panter" s Peterom Sellersom je bio legendaran, te bi prva dva dijela (a, možda još neki) trebali postati klasici, što već sigurno jesu. Ali ovaj novi Pink Panter je film koji kvari to ime. Uništava ga i razara. Da razjasnimo jednu stvar. Nije da film nema jednu do dvije dobre fore, ali to je bez Petera Sellersa ipak izlizana stvar.

Kevin Kline ne može dostići izvanrednog Herberta Loma u ulozi "police commisionera" Charlesa Dreyfusa.

Film ima nekoliko dobrih smiješnih starih gegova i to je sve.

Režija je standardan, gluma prosječna, te ja mislim da je šteta trošiti riječi na ono što sam već u naslovu rekao : veliki klasik u kanti za smeće.

Ne dao bog nastavka!!! Bojim se...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dingrgic 03.01.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Film vrijedi pogledati samo zbog Beyonce Knowles,ali ovo ostalo ništa ne valja.Film je neka cjelina zbilja neuspjelih gegova koje ni mala djeca ne bi popušila.Mislio sam da će film biti zabavan zbog Stevea Martina jer svi filmovi u kojima on glumi su super,ali ovo je tako dosadno i nepodnošljivo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 18.09.2006 Ocjena recenzije : 3.5

solidan, ali nepotreban remake?

Kada se spomene Pink Panther,odmah se sjetim Sellersa i njegove neponovljive interpretacije nespretnog i samodopadnog detektiva Clouseaua. Uloga koja ga je proslavila (ali ju je Sellers istinski mrzio) ostat će zapamćena kao jedan od najboljih i najomiljenijih filmskih likova.
Upravo zbog toga se postavlja pitanje, zbog čega su se u MGM-u odlučili na remake? Ni nakon gledanja filma nisam dobio odgovor.
Iako se radi o korektnoj komediji, sa solidnom radnjom i glumačkim interpretacijama, nekoliko smiješnih situacija, ipak mi sve to djeluje nepotrebno. Kao jedini razlog zbog kojeg je ovaj film snimljen vidim novac i mogućnost da se zaradi na prepoznatljivom brandu.
S druge strane, ovdje prvenstveno moram pohvaliti glumu Martina (i nisam neki njegov veliki fan) koji je ovdje stvorio nekog svog Clouseaua i nije previše nastojao da kopira Sellersov lik (možda je to zbog toga što je Martin sam veliki Selllersov fan). Martin svog Clouseaua temelji na svojim prethodnim rolama, tako da previše ne odstupa od svog dosadašnjeg načina glume. To smatram pozitivnim, jer nije se ''ulizivao'' gledatelju pokušavajući biti novi Sellers, nego je stvorio svoj lik, a na gledateljima je da ocjene da li će im se to svidjeti ili ne.
Kao nedostatke filmu istaknuo bih previše komičnih gegova koji su slični sa Sellersovim (geg sa globusom ili u bolničkoj sobi sa Dreyfussom) te preveliko inzistiranje na francusko-engleskom naglasku koji mi ovdje na trenutke djeluje iritantan (geg sa izgovaranjem riječi ''hamburger'') što se ne može mjeriti sa legendarnim Sellersom (sjetite se rasprave sa prosjakom o dozvoli za majmuna!)
Na kraju, može se reći da je pred nama solidna komedija koja nikoga neće razočarati, ali istinski fanovi Clouseaua (u koje se ubrajam) će ipak posegnuti za nekim od filmova sa Sellersom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 27.08.2006 Ocjena recenzije : 3.5

čemu to?

Čemu popravljati ako nije slomljeno,mislim da tak ide neka poslovica.Isto je tak i s filmovima,čemu snimati remake Pink Pantera kad su oni stari s Peterom Sellersom savršeni.I kaj se dobi kao rezultat totalno kretenski Steve Martin koji mi nikad nije bil neki glumac a sad s ovim kreveljenjem još manje.Neka američka hip hop zvijezdica koja nema pojma o glumi i puno puno klišea.Jedina svijetla točka je Clive owen dok neznam kojeg vraga tu traži Reno,pa barem bi on mogao birati uloge.Pomolimo se da nebu nastavka,a ako i bude MOLIMO bez Steve Martina.ocjena 2

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alamea 26.08.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Prokletstvo remakea

Nedavno sam gledala 1. Pink Panthera (s Peterom Sellersom), nabrijana na uživanciju, i zatekla se kako zijevam u iščekivanju da već jednom završi svoje beskrajno spore gegove. Izgleda da sve ima svoje vrijeme i trajanje, pa tako i određena vrst humora. U prva 3-4 gledanja sam umirala od smijeha. Više ne.

Sad mi prija remake: njegov tempo, osvrt na izvornike, autoironija glumaca; ponekad se smiješim zbog prepoznavanja, a ponekad urlam od smijeha tek tako, jer je zbilja smiješno. I baš me briga što većina misli da remake mora biti slabiji od izvornika (nek si pogledaju Jordanovog "Kockara" i da, ovog "Pink Panthera").

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 13.06.2006 Ocjena recenzije : 2.67

Film totalno dosadan

Ma film je nevjerovatno dosadna! Svi su fazoni totalno isfurani ..Da nema Beyonce ne bi ga ni gledala. A ona kugla (globus) ..ne kontam u cemu je fazon ..
Potpuni promasaj i totalno gubljenje vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zfranov4 17.04.2006 Ocjena recenzije : 4.5

‘em-ba-de’ i sexy-dance

Super je kada idete u kino a film vam izabere sedmogodišnji sin. Super je kada je taj film vama kudikamo smješniji nego njemu. Zar nije super? I kada je to Pink Panter.
Bilo mi malo žao što sin nije uživao kao što je očekivao jer foršpani su kratki i burni, film je ipak malo teže za gledat – mislim, za jednog sedmogodišnjaka. Al zato je mama uživala jer je došla u kino uživat i smijat se. I smijah se od početka, a kako se film bližio kraju, smijah se sve više i sa više užitka i već potpuno opuštena, do suza se nasmijala kad Clouseau i Ponton otplesaše svoj sexy-dance!
Još na početku, dok je Clouseau visio o jednom prstu pomislila sam: ‘Ouh, to mora da boli…’ i prekinula takve misli jer ipak – to je film, a ne život! I onda dok Steve Martin krivi usta u naporu da ‘pravilno’ izgovori riječ koju, kao rođeni Amerikanac odlično zna, i dok ‘hamburger’ s njegovih nazovi-francuskih usana zvuči sve samo ne kao slasno jelo, ja napokon otklanjam sve ‘smetnje’ (unutarnje, pozadinske ideje i kritičke komentare) i gledam film očima svog djeteta s tek nešto više potrebnog razumijevanja da potpuno uživam i razumijem svaki geg i situaciju. A iznenađenje, ugodno i to vrlo ugodno bijaše kad se ekranom (dvoranom) prosuo glas i lik Clive Owena - o yeah… Nisu li takve cameo uloge, iako već poprilično uobičajene, prava poslastica? Meni još uvijek jesu.
I zato – otkaz nepotrebnim mislima, prepustite se audio-vizualnom užitku uz Beyonce, Clive Owena i nimalo neprivlačnim trbušastim momcima koji plešu u cvjetno-šarenim, pripijenim ‘kamuflažnim’ odijelima!
Merci!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

666 17.04.2006 Ocjena recenzije : 0.5

Steve Martin

mislim cim vidis covjeka smije ti se,film je pun humora zato pogledajte ga necete se pokajati lik je stvarno otkacen

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vokaj5 03.04.2006 Ocjena recenzije : 1.0

genijalno

genijalno
genijalno
super komedija
genijalno
genijalno
genijalno
genijalno
genijalno
genijalno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

juju 28.03.2006 Ocjena recenzije : 1.0

genijalno

film je odličan! svakako ga pogledajte jer je cijeli film pun humora i ljepote

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Christian01x 23.03.2006 Ocjena recenzije : 1.75

Pinky Panther

Film ima jako dobru tematiku za razliku od prošlih filmova tog tipa.Steve Martim briljira u ulozi smotanog inspektora "Kluzoa".Preporučam da film pogledaju svi koji su pomalo tužni i depresivni jer će ih stvarno oraspložit.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: