Kapetan Kuka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kapetan Kuka

Kapetan Kuka

Hook (1991.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

144' avantura, komedija, fantastika

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith

Scenario:        James V. Hart, Malia Scotch Marmo

Producent/i:   James V. Hart, Dodi Fayed, Kathleen Kennedy

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Kapetan Kuka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
13
0.00

Robin Williams je odrasli Petar Pan, odvjetnik kojeg će zvončica, Julia Roberts, još jednom odvući u Nigdjezemsku. Directed by Steven Spilelberg.

Kada se 1991. godine uhvatio adaptacije dječje fantasy priče o Petru Panu, Spielberg je ciljao na novog E.T.-a, film za cijelu obitelj o kojem će svi brujati za vrijeme Božićnih blagdana. Velika glumačka imena, specijalni efekti, visoki budžet i priča koju svi poznaju trebali su biti garancije box office uspjeha no ponovno se ispostavilo da to ne mora uvijek biti dovoljno.

Spielbergov Petar Pan je Robin Williams, sada već odrasli čovjek, točnije odvjetnik Peter Banning koji nikada nema vremena za djecu, no za posao i dobru čašicu ima. Peter je potpuno zaboravio svoje avanture u Nigdjezemskoj (ili ako hoćete Nedođiju) no to se ne može reći za kapetana Kuku (Dustin Hoffman), koji već dugo sprema osvetu Panu koji je zaslužan za njegovu izgubljenu ruku.

Kako bi privukao Peterovu pozornost Kuka otima njegovu djecu. Tad na scenu stupa Zvončica Julija Roberts koja Petera sveže u plahtu i kroz londonsku noć odvlači u Nigdjezemsku kako bi spasio mališane.

U prvom planu ove fantasy avanture je Dustin Hoffman kojem zaista leži uloga kapetana Kuke dok s druge strane imamo Robina Williamsa sa izjavama poput "Don't mess with me, I'm a lawyer". Ehm...

i.k.