Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar

Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar

The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe (2005.)

The Walt Disney Co., Buena Vista International / Continental film

125' avantura, obiteljski, fantastika

Režija:           Andrew Adamson

Uloge: Tilda Swinton, James McAvoy, Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell, William Moseley, Jim Broadbent, Shane Rangi, Patrick Kake, Elizabeth Hawthorne, Kiran Shah, James Cosmo, Judy McIntosh, Stephen Ure

Scenario:        Ann Peacock, Andrew Adamson, Christopher Markus, Stephen McFeely

Producent/i:   Andrew Adamson, Douglas Gresham, Mark Johnson, Perry Moore, Philip Steuer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Narnijske kronike: Lav, vještica i ormar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.51
101
0.00

ellena 19.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

narnia

cim sam pogledala film zaljubila sam se u njega.Toliko volim taj film.Muzike su mi najbolje!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mox@ 22.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

kronike iz narnije:lav, vještica i ormar je zanimljiv romen po kojem je snimljen izvrstan film. super je napravljen i scenarij je odličan.pazili su na svki detalj pri izradi scenografije ali mislim da su izostavili nekoliko detalja zbog kojih film nije savršen.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Kaka 22 18.05.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Puno očekivao, malo dobio

Kronika iz narnije se kao klinac sjetim serije u flashbackovima. Za razliku od serije film mi je bio potpuno razočaranje. Pravljen je baš za djecu , ali sam možda sve krivo shvatio o očekivao sam nesto poput lotr-a ili HP-a, sve u svemu vele da je nastavak bolji i mracniji ali cu ga ipak pricekati na dvd-u.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 07.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

lav, vještica i ormar

Film nikada ne može biti preslikana knjiga. Tako ni od ovog filma nisam očekivala da će u potpunosti pratiti knjigu, ali priznati ću da su uspjeli slijediti misao vodilju koja se proteže kroz sve Narnijske knjige. Film ne bi uspoređivala ni sa HP ni LOTR, jer iako sve to spada pod fantasy, sve su različite. Lewis je Narniju napisao kao alegoriju na kršćanstvo, dok ostala djela to nisu.
Glumačka ekipa se dobro snašla, ipak su to djeca na početku svoje karijere, a Tilda Swinton je odlična. Za pohvaliti je specijalne efekte, premda znamo da je sve to kompjuterski izvedeno, sve je tako dobro uklopljeno u kadrove i radnju. Na nekim mjestima sam uočila lošiju masku glumaca, ali ne može biti sve savršeno. Nisam gledala seriju koja se prikazivala, ali mislim da je ovaj film približio veliko djelo mlađim naraštajima, i da bi ga trebalo pogledati. Ako na kraju filma i vi "ispadnete iz ormara", onda znači da ste proveli divno vrijeme u jednoj bajnoj i dalekoj zemlji zvanoj Narnija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 08.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Zaspao sam pred kraj filma. A možda sam samo prestar za takvo što.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ave delmati 03.12.2007 Ocjena recenzije : 0.0

škovaca

evo- tipično ,čim hollywood uhvati neku kvalitetnu seriju (ovog puta bbc-jevu,koju sam volio) dobiješ tešku škovacu nakrcanu efektima. preporučam -pogledajte seriju ,svidit će vam se za razliku od ovog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

avaljak6 05.04.2007 Ocjena recenzije : 1.0

rsjj

odličan film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

girl 25.03.2007 Ocjena recenzije : 3.0

????

Film je zanimljiv...ali nepotpun,a za to postoje nastavci...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Topper Harley 13.07.2006 Ocjena recenzije : 1.67

Eh komotno sam mogao da ne gledam ovaj film. Nije mi loš tek prvih pet minuta. Pored loših računalno napravljenih likova, ni njihovi ljudski kompanjoni nisu puno dalje od toga. Djeca koja su glumila su mi posebno išla na živce, jedino mi Tilda Swinton (ledena kraljica ili kako već) nije smetala. U toliko situacija sam se od muke smijao i hvatao za glavu. Ti klinci se kreću Narnijom koja je puna snijega, ponekad im se vidi dah od hladnoće, no u jednome trenutku, ta povorka klinaca upadne u rijeku koje je do prije par trenutaka bila zaleđena, te se mokri do kože jedva iskobeljaju van i kao hladno im je... radnja preskoči onda par trenutaka daljei evo njih kako dalje koračaju osušeni...Super.... Kraj sam najviše zapamtio zbog one masovne bitke u kojoj je samo falila Prstenova družina i hrpa Orkova. Nevjerojatno koliko su kopirali LOTR, na naravno loš način. I što mi je još gluplje, jedan od tih klinaca iz prije navedene povorke koordinira obranu pozitivaca, te i sam sudjeluje u borbi... dečko naučio upravljati vojskom, jahati konja u oklopu i vitlati mačem u tren oka...koji talentirani mladi ljudov! Ma ne želim više pisati o ovome filmu, valjda je bolji mlađim naraštajima.

Ocjena: 2

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 11.07.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Nastavak slijedi???

Čitajući koliko je para i vremena potrošeno na ovaj film,dođe mi da se upitam gdje je sve to uloženo nestalo?! Za klince i klinceze ovaj film je super,međutim nešto mu fali.Sjećam se da sam kao mala svako jutro čekala da počne serija "Kronike iz Narnije" i da sam oduševljeno gledala TV-e.Kad sam čula da dolazi u kina,počela su mi navirati sjećanja te kad sam stala pred kino dvoranu feeling koji me obuhvatio bio je isti kao i kad sam bila mala curica,međutim doživjela sam lagano razočaranje! W.Moseley slabo se uživio u ulogu i nije nam maštovito prenio poruku ni temu filma! Neću pljuvat po filmu jer to stvarno nije potrebno jer priznajmo svi da je ovaj film ipak rađen za male klince i klinceze!
Ocjena filma: 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 20.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Razocarenje

Film ima odlicnu grafiku .... medjutim uvjek postoji ono ALI.. u ovom slucaju to je za scenario koji je definitivno veliko razocarenje! Prica je totalno nedovrsena i smarajuca : Definitivno je moglo biti uradjeno mnogo, mnogo bolje . .. ma u svakom slucaju LOSE

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 02.05.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Povratak u djetinjstvo

Filmovi prepuni mitskih likova, čarobnjaka i vječite borbe između dobra i zla uvijek će biti mamac za gledatelje. Razlog tome je što čovjek na taj način želi pobjeći od stvarnog svijeta negdje gdje je sve moguće i gdje se odmah zna tko je dobar ili loš. Pogotovo ako se takav film temelji na kultnom literarnom predlošku interes za film može biti samo još veći.
Takav je slučaj i sa ''Narnijskim kronikama''. Možda je bilo samo pitanje vremena kada će se neki holivudski studio odlučiti na njihovu ekranizaciju nakon velikih uspjeha ''Gospodara prstenova'' i ''Harry Pottera''.
Iako je film ostvario uspjeh u cijelom svijetu i siguran je još koji nastavak (da li će biti ekranizirano svih sedam djela iz ciklusa ovisi o uspjehu svakog prethodnog filma), ipak nije u razini ni ''Harry Pottera'' a ni blizu ''Gospodara prstenova''.
No, opet to je moje mišljenje, jer pri ocjeni treba uzeti u obzir i dob gledatelja, jer mlađi gledatelji se sigurno sa mojom ocjenom neće složiti (I sam sam kao klinac iščekivao svaki nastavak istoimene serije).
To može biti jedan od razloga zašto su kod ovog filma producenti išli na sigurno i nisu se upuštali u nikakve eksperimente, nego su snimili jednostavan film držeći se strogo radnje u knjizi. Znali su dobro da im je to dovoljan adut koji će biti dovoljno primamljiv za gledatelje. Na kraju krajeva, ovaj film sam odlučio pogledati upravo zato da se prisjetim djetinjstva i nekih od omiljenih likova iz tog perioda života.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 13.02.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Gospodaru, Gospodaru....

ajjoojj..kako mi je žao radi ovog filma...grozno se uspoređivati s Gospodarom prstenova..pa čak i Harryem Potterom...ma zapravo je stvar u tome da je taj film apsolutno ništa od onog što je zapravo mogao biti!Ispao je nekakav sav tanak i nedorađen i pust, ma i nemaštovit! Kad baš tako moram...Sjećam se engleske serije "Narnijske kronike" na tv-u prije par godina i sjećam se da sam bila impresionirana istom!Baš zbog toga očekivah kud i kamo više, bolje, Lewis-oviskije od filma na koji je potrošena hrpetina love i kojeg su (zaista nezasluženo u potpunosti) usporedili s Gospodarom....Sve u svemu-jadno,jadno,tanušno...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

juju 21.01.2006 Ocjena recenzije : 2.33

dobar film

film je dobar. ima super efekte!početak je malo predosadan , a borbu su mogli malo više razraditi. sve u svemu dobar film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 20.01.2006 Ocjena recenzije : 4.0

lav u vreči

Spoj LOTR i Harry Pottera?
Ogromni budžet,setovi na Novom Zelandu,tisuće statista ...vrlo obećavajuće ,da bi krajni rezultat bio vrlo razočaravajuči.Već dugo se nisam veseil nekom filmu kao Narniji(još od Gospodara Prstenova),čekao i čekao ,napokon je počela u kinima,posvađao se sa ženom i sam otišao u kino a ono AHHHH.E sad neznam gdje da počnem,možda da velim da je film dosadan ,cjelo vrijeme čekaš da počne nekaj a ono nikak ,tek pred kraj film ima dobra borba koja prebrzo završi.Cijeli film četvoro klinaca razgovara,plaće pa opet razgovara ,čak mi se i čini da glavnu ulogu ima najmanja od njih koja ima oko 4 god.Što još ima?Imaju dabrovi koji govore ,slatke lisice ,rasplakani faunovi i Djed Mraz?(koji klincima donese oružje).A sad dobre stvari u filmu a to su : odlična Bijela Vještica(fenomenalna Tilda Swinton),kompjutorski efekti(vukovi i mitska bića su jako dobri)i odlične lokacije i i to je sve.Koliko se samo moglo izvuči iz priče ali ništ od toga ,za najmlađe i sve one koji se tak osjećaju.Sorry Dragonrage ali samo 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 12.01.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Za djecu (zaista)

U današnjoj filmskoj industriji vlada već duže vrijeme trend dječjih filmova koji to zapravo i nisu. Tako danas više nemate crtić koji neće i odrtasli pogledati s oduševljenjem, dječji filmovi su također takvi, čak su i današnji crtići na televiziji sa malo pomaknutijim humorom tako da neke fore samo stariji mogu razumijeti. To je meni super, i ja mogu uživati u crtanim filmovima i dječjim filmovima, no nekako kao da nema pravog sadržaja za klince.
Harry Potter je film na granici, strašniji nego što su možda neki očekivali, Gospodar prstenova je bajka za odrasle, zadnji film koji bi možda sa guštom pokazao djeci je pretposlijednji film vječitog djetea Hollywooda - Charlie i tvornica čokolade.
A onda se sjetim svog djetinjstva i na pamet mi pada jedna sjajna serija i crtić čiji sam svaki nastavak s nestrpljenjem očekivao - a to su Narnijske kronike! I kada sam ih (malo stariji) išao pogledati u kinu, to oduševljenje nije bilo ni izbliza kao kad sam bio klinac.
Što je i razumljivo, jer sam tada bio oduševljen pričom o klincima koji postaju kraljevi i kraljice zemlje fantazije. No, sada sam uvidio da je to priča isključivo za klince, nisam bio previše oduševljen, mada je film skroz korektan, i O.K. napravljen. Bez neke velike greške, ali vjerujte mi - isključivo za klince!
Ocjena: 3, (da imam 16 godina, bila bi 4, a da imam 10 godina, 5)!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

codename47 07.01.2006 Ocjena recenzije : 1.57

Ukratko...

Film je stvarno fantastičan, ako si klinac od 10 godina.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tweetica 07.01.2006 Ocjena recenzije : 1.5

it's ok

slazem se sa svim recenzijama, da je film nedorecen itd itd, al mislim da ima objasnjenje za to- jos ima 6 nastavaka...Idu na foru Harry Pottera. Film je super i zanimljiv, ali serija koju sam gledala ko klinka bila je puuuuuno bolja. Ali, film se svakako treba pogledati i to u kinu, zbog efekata ak nist drugo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sebastian 05.01.2006 Ocjena recenzije : 4.29

Je li film zaista dobar ili loš?

Moram rec da sam jedan od najvecih obozavatelja fantasy filmova, gledajuci ovaj film, dosta sam se nasmijao i nisam mogao prestati se smijati, ono suze su mi isle na oci. Nisam procitao knjigu ali kad sam pogledao film moram rec da ju moram obavezno nabavit i cim prije procitat jer se ne sjecam da li su one stvarno tako lose ko film. Kao klinac gledao sam stare serije na HTV-u i moram rec nikad se nisam vise obradovao, jednostavno neopisivo i nedorecno prema filmu. Malo mi je bilo smjesno, sve zivotinje su bile uskopljene u filmu i posjecale su na likove iz heroes of might and magic. Djeca ne znaju glumit, mislim stvarno, mozda onaj zlocesti brat. Pocetak me je ful obradovao, digla mi se kosa na glavi kad je onaj faun poceo svirat frulu, vratilo me je u stare dane. Sredina je bezveze do kraja i onaj dio kad cmelje na aslanom. Bitka je dosta dobra, peter jackon je stavio prevelike standarde za borbu, pa nam to nije nista novo. Fotografija je isto strava, moram pohvalit ekipu na novom zelandu za stvarno dobru animaciju. Tilda Swinton je stvarno fenomenalna, trebali su ju napravit malo bjeliju i pitam se zasto kamen a ne led? Po svemu film je dobar ali iskljucivo za mladu ekipu. Pogledajuci film poovio sam staro stivo ali film je mogo bit stvarno daleko bolji. Po svemu -4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 04.01.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Aslan Rock´s !!!!

Izvanredan film,oduševio me je u svakom svom aspektu,nisam nimalo razočaran.Definitivno tuče i HP i KK što se spektakala u 12 mj. tiče ove godine.A to dokazuje i odaziv publike,kako u svijetu tako i kod nas,skoro pa sve predstave su raprodane a redovi ispred blagajni dugački,to se nije več dugo dogodilo kod nas.
Usporedbe sa LOTR su mi smiješne.Naime iako su to žanrovski i vizualno slični filmovi opet su toliko različiti.Naime Narnia odiše nekom sebi svojstvenom atmosferom koja mene osobno uopće ne podsjeća na LOTR.A opet možda je stvar u tome što Narnia za razliku od LOTR-a za mene ima veču sentimentalnu vrijednost.Ovaj film me je definitivno vratio u djetinstvo,svaki kadar me je podsjetio kako sam uživao gledajuči seriju,te kako bi ju sada opet htio pogledat.Naime knjigu nisam nikada čitao,ali sam zato gledao Tv seriju u kojoj sam uživao i koja mi je ostala u ljepom sjećanju.
OK,slažem se donekle sa Bojanom007 da je film u cjelini malo nedorečen,ali ne zato da mu fali mašte jer mu mašte ne fali nimalo,več se stvari prebrzo odvijaju,film je zapravo prekratak.Ako i jedan film zaslužuje da traje 3-3 i pol sata onda je to Narnia.Za razliku od jednog King Konga koji je nepotrebno razvučen i rastegnut na duljinu od 3 sata.
A što se tiče ovih tvrdnji da je film isključivo za djecu,onda je i HP i LOTR također isključivo samo za djecu.OK možda je malo razvodnjen u odnosu na LOTR,ali to je neznatno jer će u Narniji jednako uživati i djeca i odrasli,posebice oni koji su odrasli na Tv seriji.
Kao što rekoh,film me je oduševio u svakom pogledu,od glumaca i njihovih izvanrednih izvedbi pa do efekata koji nimalo ne zaostaju niti za LOTR-om niti za KK.
Dapaće meni je Aslan kao CGI karakterni lik,kao što je to i KK mnogo jači i čvršći lik,tj.karakter.Više se mogu sažalit nad njim nego nad KK kad umire.A u tome potpomaže i savršeno odabran glas Liama Neesona.Klincima pak jednostavno savršeno leže uloge koje igraju.Tilda Swinton je po običaju odlična.
Sve u svemu...SAVRŠENO!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: