Život i smrt Petera Sellersa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Život i smrt Petera Sellersa

Život i smrt Petera Sellersa

The Life and Death of Peter Sellers (2004.)

HBO / Blitz film i video

122' drama, biografski

Režija:           Stephen Hopkins

Uloge: Geoffrey Rush, Charlize Theron, Emily Watson, John Lithgow, Miriam Margolyes, Peter Vaughan, Sonia Aquino, Stanley Tucci, Stephen Fry, Henry Goodman, Alison Steadman

Scenario:        Roger Lewis, Christopher Markus, Stephen McFeely

Producent/i:   Christopher Markus, Roger Lewis

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: službeni site
HBO site
trailer
imdb

Život i smrt Petera Sellersa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
18
0.00

mr blond 18.05.2010 Ocjena recenzije : 1.0

DVA PALCA GORE

Film za kojeg je Rush trebao dobiti drugog Oscara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 27.02.2006 Ocjena recenzije : 0.0

Rushu kapa dolje

Iako je film o nekoj poznatoj ličnosti jako teško snimiti, ovdje je napravljen solidan posao. U ovom slučaju to je bilo time teže jer se radi o Peteru Sellersu, jednom od najvećih ali i najkomplciranijih glumaca u povijesti.
Odmah na početku treba istaći Geoffrey Rusha u ulozi Sellersa koji jednostavno briljira i koji zapravo drži cijeli film. Portretirati osobu koja je bila najveći kameleon među glumcima, a istovremeno koja je bila toliko nesigurna u sebe i pod očitim utjecajem posesivne majke zaista mogu samo najveći.
Iako neki dijelovi filma mi djeluju zbunjujuće i suvišni (kada Rush glumi i druge likove u filmu poput Edwardsa, Kubricka, Sellersove majke koji opisuju Sellersa onako kako on misli da su ga oni vidjeli) općenito film funkcionira veoma dobro.
Ostatak glumačke ekipe (koju čine John Litghow, Charlize Theron, Stanley Tucci) je solidno odradio svoj posao, uz očitu namjeru da se središnje mjesto prepusi Rushu i njegovoj odličnoj izvedbi. Posebno bih istaknuo C.Theron koja u filmu izgleda fenomenalno.
Radi se o dobrom filmu koji nam dostojno portretira jednog od največih komičara svih vremena na način kakvog ga nismo vidjeli.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: