Junfer u četrdesetoj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Junfer u četrdesetoj

Junfer u četrdesetoj

The 40 Year Old Virgin (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

116' komedija, romansa

Režija:           Judd Apatow

Uloge: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen

Scenario:        Judd Apatow, Steve Carell

Producent/i:   Judd Apatow, Clayton Townsend, Shauna Robertson

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Junfer u četrdesetoj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
26
0.00

Djevac, geek, 40 godina. Ako mu nešto ne treba u tom i takvom statusu, bila bi to zaljubljenost u razvedenu majku troje djece - koja ne želi seks u vezi.

Ono što uvelike uveseljava američke filmofile ne mora nužno biti zanimljivo i ostaloj bijelosvjetskoj publici. No, u slučaju Junfera u 40-oj, najvjerojatnije će doći do globalne kolizije. Već sam naslov vrišti na seks, a samo nešto slično tom pojmu može prodati i najprozirniju priču.

Oglednu priču glavni glumac Steve Carrell načinio je davno, točnije kada je nastupao s improvizacijskom komičnom trupom Second City, no sve do snimanja 'Anchormana' nije mogao naći prikladnog scenaristu i mecenu koji bi to sve financijski skrpao.

Konačno je u scenaristu i producentu Juddu Apatowu našao srodnu dušu sa sličnim smislom za humor, koji je pak tražio projekt da debitira kao filmski redatelj. Skrpali su scenarij, ponudili ga Universalu koji im je odobrio 25 milijuna dolara budžeta i otplesali su svoj pobjednički ples već u prvom tjednu prikazivanja kada je film na otvaranju zaradio 21 milju $$$.

Manje poznat domaćoj publici, Carrell tumači lik Andyja Stitzera, dobroćudnog i nadasve urednog 40-godišnjaka koji ima zahvalan posao, lijep stan i zavidnu kolekciju lutaka akcijskih junaka, stripova i prijatelja. Jednu je tajnu Andy godinama pomno čuvao od svojih radnih kolega, a kada su je doznali - šokirali su se! Andy nikada, baš nikada nije imao spolni odnos! Djevac je!

Kako bi prijatelju pokazali što propušta od života, premda se njemu to uopće ne čini tako, kolege s posla učinit će sve da ga stjeraju u kut i otjeraju u naručje bilo kakve žene samo da to već jednom obavi. Njemu se ta ideja nimalo ne sviđa i čvrsto im je dao do znanja da on kao i 'svaki normalan čovjek' čeka pravu ženu.

I baš kada su mislili da ga ništa neće toliko smekšati da im se bespogovorno preda u ruke, Andy upoznaje Trish (Catherine Keener), privlačnu 40-godišnjakinju i majku troje djece. To bi trebalo biti to, pomislili su njegovi prijatelji, no Andy ih je opet svojim postupcima uspio preneraziti – novi se par obvezao na vezu oslobođenu svih tjelesnih užitaka…

Za sve nestrpljive koji će poći u kino pogledati film treba naglasiti još jednu zanimljivost. Naime, postoji scena u kojoj lik Andyja treba depilirati dlake sa svojih prsa – pa, dlake su prave i njegove su. Rekao je redatelju da želi pravu scenu, a ne neki specijalni efekt jer scena je trebala biti smiješna, a to se moglo postići samo 'live' čupanjem dlaka s njegovih prsiju…