Fatalna nesreća - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fatalna nesreća

Fatalna nesreća

Crash (2004.)

Lions Gate Films / Blitz film i video

113' krimi, drama, misterija

Režija:           Paul Haggis

Uloge: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Brendan Fraser, Ryan Phillippe, Jennifer Esposito, Loretta Devine, Thandie Newton

Scenario:        Paul Haggis

Producent/i:   Don Cheadle, Cathy Schulman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Fatalna nesreća

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.28
87
0.00

johnyazra 17.09.2011 Ocjena recenzije : 0.0

mrak

film je malo reć dobar,čista desetka

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Heat91 16.09.2011 Ocjena recenzije : 0.0

depresivno

Mračan film.snažno,emotivno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 15.07.2008 Ocjena recenzije : 5.0

predobro

film definitivno rastura i osvaja. vrijedi ga pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Gonzales 21.01.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Može li...

... se ovaj film usporediti sa filmom "Babel" ili sa "21 gram" ?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tweetica 17.05.2007 Ocjena recenzije : 2.5

koji film..

mislila sam da je babel najbolji noviji film takve tematike, ali crash ipak drzi prvo mjesto. Definitivno najbolji film o predrasudama. Ima ih jos dosta, al ovaj je.. Sad mi je jasno zasto je dobio oscara. Najjaca scena kad ryan ubije onog crnca, a ovaj izvadi kip djefvice marije (il sta vec).. Najsmjesnija kad kineskinja uleti u bolnicu i vice muzevo ime, a sestra si zabrije da na kineskom govori nesto.. prelooodo!
definitivno najtuznija scena kad se mala curica zaleti starom u zagrljaj da ga zastiti i ovaj ispali chorak (na svu srecu)..

gledati!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ljerci 09.02.2007 Ocjena recenzije : 1.5

Film je tipcna amerika...rasizam i to, ali meni se svida... the best--onaj dio kad Matt Dillon spasava Thandie Newton iz auta i kad onaj lik "upuca" curicu. Da nema takvih scena, prosao bi nezapazeno..u biti i prosao je posto je trebao izac u videotekama dan poslije oscara, al posto ga je dobio vratili su ga u kina...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

New Cutter 02.12.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Solidan iako sapunast i nerijetko predvidljiv

Mainstreamy...ali u redu. Pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 02.12.2006 Ocjena recenzije : 4.5

predrasude predrasude

mislim da je film genijalan jer je pogodio u sridu probleme današnjice. svatko od nas ima neke predrasude u glavi htjeli mi to priznati ili ne. upravo je o tome riječ u ovom filmu.
naizgled jednostavan i usporen film, ali u biti pun emocija, pun doživljaja i svakodnevnih situacija koji mu daju itekakvo opravdanje za sve oscare koje je pokupio.
volim filmove koji me natjeraju na razmišljanje i da se zapitam neke stvari. i definitivno me oborio s nogu.
ukratko, riječ je o predrasudama s kojima se isprepliću problemi nasilja, oružja, svakodnevnog stresa, problemi osamljenosti današnjeg čovjeka, siromaštva, traffickinga, svega pomalo.
genijalno u svakom pogledu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 21.10.2006 Ocjena recenzije : 2.25

FILM FATALNO DOSADAN

Da pocetak nije onako dosadan mozda bi i docekala kraj film !!!!

Ocjena : jel moguce dat 0 ???

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 16.10.2006 Ocjena recenzije : 1.8

Stvarno fatalna nesreća

Prava je nesreća što je ovakav film uopće snimljen. Dok očekujete zanimljivu priču dobivate puno isprepletenih pričica bez nekakve veze. Glumci su OK,samo je ta priča filma ne vrijedi ništa. Totalno sam razočarana filmom jer nam samo pokazuje kako više ni čovjeka na ulici ne smiješ ružno pogledat a da ti se ovaj ne osveti. A kakva je poruka?!? Budi rasist,ubij bez razloga i na kraju daj kosookima 40$ i platio si grijehe svijeta. LOŠE,LOŠE,LOŠE. Samo glumci ovdje nešto vrijede. Ali opet,to je samo moje mišljenje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Menky 28.08.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Crash je odličan film s odličnom pričom, glumcima i glazbom. To je film bez specijalnih efekata i dodatnih uljepšavanja. Potresan film koji promjeni živote svim svojim likovima. Likovi se preispituju o svom životu da bi se na kraju i promjenili. Crash je film za koji, gledajući ga, nisam htio da brzo završi. Jedan od najboljih filmova ikad.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

t-a-n-j-a 19.06.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Odlično!

mada mi oskarovci često i nisu baš uvjerljivi, moram priznati da je akademija ove i prošle godina napravila odličan posao. Crash kao i prošlogodišnji oskarovac djevojka od milijun dolara su filmovi koji mi niti u jednom trenutku nisu bili dosadni, naprotiv ostavili su vrlo snažan i upečatljiv dojam na mene!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 07.06.2006 Ocjena recenzije : 5.0

svaki je klišej u ovom filmu isforsiran sa razlogom koji tek sa vremenom postaje osobna istina, a ne samo isfurana fraza.
nagomilane situacije mržnje pokušavaju kroz film doći do gledatelja, pritom ne osuđujući nikoga, ali kritizirajući svih.
svatko će se pronaci u jednoj od priči, u filmu kojeg se mora pogledati bez obzira na raspoloženje, jer on napravi posebnu atmosferu. zasluženi oscar!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Psihodelija 03.06.2006 Ocjena recenzije : 1.0

predivno

Takav jebeno dobar film nisam već dugo gledala.Pametno i nabijeno osjećajima koji te bace na koljena.khm..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rahela 30.05.2006 Ocjena recenzije : 2.0

DOBAR!

Film kao iznenađenje za ovogodišnjeg Oskara!naravno da nije , kaj inače bi Planina pobijedila.
tako loši valjda nisu ovi iz Akademije.Fatalna nesreća je izuzetno zanimljiv film koji te natjera da ga pogledaš do kraja.,makar je tematika malo zastarjela, al sve u svemu valjda još taj rasizam brine Amere, pa nek im bude. Jako dobar film, čisti pobjednik!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 16.05.2006 Ocjena recenzije : 2.0

vrlo dobro

Kao što i sam rekao u naslovu recenzije, dajem ocjenu ''vrlo dobar'' ovom filmu.
Radi se o kvalitetnom uratku čiji su najveći aduti jaka glumačka ekipa i aktualna tema rasističke netrpeljivosti. Hrabri pokušaj redatelja da cijelu film učini još efektivnijim sa kombiniranjem mnoštva paralelnih radnji treba pohvaliti. Uspio je od njih stvoriti jednu cjelinu koja funkcionira i ne zbunjuje gledatelja, a jedina zamjerka tome je kako te priče završavaju uglavnom sa happy endom. Sviđa mi se ideja gdje loši momci u filmu postaju dobri, ali mislim da tako ipak nije u stvarnom životu, a redatelj je htio ovim filmom prikazati realne životne situacije.
Npr. scena u kojoj mala djevojčica bude pogođena sa lažnim mecima pa preživi, bila bi sigurno puno potresnija da ne završava happy endom. Scena kakva je u filmu je efektna (priča o nevidljivom plaštu protiv metaka), ali nekako mi ne odgovara ovakvom tipu filma.
No, da ne bi se svelo sve samo na kritiziranje, ipak na kraju treba reći da je ovo jedan od boljih filmova ove godine, sa zanimljivom tematikom, odličnim rolama glumaca, i redatelju/scenaristu Haggisu svaka pohvala jer je sa svojim prvim pravim filmom napravio vrlo dobar posao

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

poiccard 16.05.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Oscarovska nesreća

Paul Haggis, scenarist sjajne Eastwoodove 'Djevojke od milijun dolara', u svom prvom redateljskom pokušaju na velikom platnu, uhvatio se tradicionalno najveće sveameričke teme - rasnih odnosa. Za tu je prigodu skupljena i all-star glumačka ekipa, čiji će nastupi na kraju ispasti najboljim sastojkom filma. Patetika i naglašena teatralnost su, međutim, očite, a preambiciona priča - uz isprepletanje sudbina mnoštva likova - je odavno viđena, i u kudikamo boljem izdanju (Andersonova 'Magnolija' i briljantni Altmanovi 'Kratki rezovi' tek su tematikom najočitiji primjerci).
Sreća za 'Fatalnu nesreću' da su za ozbiljnog protivnika imali jedino homoseksualne kauboje, pa su (uz obilnu pošiljku besplatnih dvd-a Akademijim glasačima) dobili Oscara. Jer, niti je ovo tipični oscarovski miljenik, niti toliko dobar film.
ocjena filma: 2,5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 16.05.2006 Ocjena recenzije : 0.0

CRASH

Solidan film ali ipak... Nije se moglo odoliti tipičnoj "hollywoodizaciji": iako sve navodi na potencijalnu katasrofu, sve priče, izuzev jedne, završe ok (a stvarni život na ulicama L.A je nešto drugačiji). Ipak, film se uspješno bavi faktorom slučajnosti, te je jako dobro prikazao kako ljudi, i sami žrtve rasizma i predrasuda, u raznim životnim situacijama postanu upravo ono protiv čega se bore. Glumačka ekipa odlična!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bbsantic 15.05.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Što god da napišem, neka će mi budala ocjenit recenziju jedinicom, ali to me još nije obeshrabrilo :)
Anyway: hrpa naizgled nepovezanih likova različite rase u Los Angelesu, žive različitim stilovima života suočeni s određenim pozitivnim i negativnim predrasudama o međurasnim odnosima. Niz događaja na uzbudljiv i duhovit način uspostavlja veze između nekih od njih, pri čemu se njihovi stavovi i životne situacije mijenjaju. Na gore ili na bolje? Vidjet ćete sami. Film je istovremeno i mind teaser jer inteligentnija publika može pokušati pogoditi kako će se rasplesti neki događaji na osnovu dijelova slagalice koji se savršeno slože do kraja filma. Odlična glazba, kamera i solidni glumci, a scenarij s razlogom ima oskara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aeon flux 30.04.2006 Ocjena recenzije : 2.0

film mi se sviđa zbog toga što se je dotaknuo aktualnih tema današnjice! smatrama da oni filmovi o ratovima postaju iscrpljujući!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: