Garden State - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Garden State

Garden State

Garden State (2004.)

Miramax Films / Continental film

102' komedija, drama, romansa

Režija:           Zach Braff

Uloge: Zach Braff, Natalie Portman, Ian Holm, Peter Sarsgaard, Geoffrey Arend

Scenario:        Zach Braff

Producent/i:   Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher

Linkovi: imdb

Garden State

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.81
16
0.00

Baš kao Coppolina 'Izgubljeni u prijevodu' ova se drama oslanja prvenstveno na atmosferu. Ništa od akcije ni zamršene fabule.

Majčina će smrt primorati mladog glumca Andrewa Largemana (Zach Braff) na povratak u rodni New Jersey, mjesto koje je dugi niz godina izbjegavao. I prije nesretnog događaja Andrew se kljukao antidepresivima što se baš i nije odražavalo na njegovu vanjštinu. Nevjerovatno je kako se tako bezkarakteran, tih, povučen čovjek uspio snaći ispred kamera.

Vrativši se u staru četvrt flegmatik Andrew se susreće sa starim školskim prijateljima te po se po prvi puta, nakon deset godina skida s antidepresiva. Početak je to njegovog novog života, svojevrsnog samootkrivanja u kojem mu se pridružuje Samantha (Natalie Portman), patološka lažljivica i jedina osoba koja mu se zaista uspjeva približiti.

Jedno drugom pomažu u brojnim, uglavnom psihičkim problemima te se polako zbližavaju. Andew čak skuplja hrabrosti suočiti se sa ocem (Ian Holm) psihijatrom s kojim nije imao nikakvog kontakta dugi niz godina.

Vjerovatno ste si u glavi složili sliku Braffovog lika no zaista je neobično gledati ga u interakciji o okolinom. On se, naime, gotovo uopće ne kreće, a nije baš ni pričljiv no to ga ne sprječava u komunikaciji kako s okolinom u filmu tako i s publikom pred ekranima.