Talac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Talac

Talac

Hostage (2005.)

Miramax / VTI

113' akcija, krimi, triler

Režija:           Florent Emilio Siri

Uloge: Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Serena Scott Thomas, Johnny Messner, Marshall Allman

Scenario:        Doug Richardson

Producent/i:   Susane Bohnet, Bob Yari

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Talac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
35
0.00

Bum bum bum bang bang! Willisovska old-schoolerica taman je spremna za bildanje još kojeg željnika! Bruce je opet sejvjor, mužjak i mozak, ALL IN ONE!

Bruce Willis, kojem je triler od davnih dana srednje ime, ponovno nas je razgalio novim naslovom. 'Talac' je mračni i turobni naslov čiji je glavni protagonist Jeff Talley, nekad najbolji pregovarač u talačkim situacijama. Nakon što je za jedne krizne situacije sav njegov trud završio smrću mlade majke i djeteta, Talley napušta Los Angeles u potrazi za mirnim životom i iskupljenjem.

Zapošljava se kao šef policije u malom gradiću Bristu Caminou, a pravi zaplet počinje u momentu kada tri delinkventna tinejdžera odluče pratiti bogatu djevojku ne bi li ukrali njezin Cadillac. Stvari postaju gore kada mladići shvate da su se namjerili na krivi auto, a situacija izmakne kontroli i ode puno dalje od obične krađe.

Kada trio shvati da je kuća u koju su upali ustvari kuća računovođe koji ima prilično jasne veze s podzemljem, u panici odluče zatočiti obitelj i tražiti lovu. Talley je ponovno u situaciji za koju je mislio da se nikad neće ponoviti, no pod pritiskom ipak odlučuje odluke prepustiti lokalnom šerifu. Kada se u priču uključe i krimosi i podzemlje, naš se junak naprosto mora vratiti i spasiti stvar…

Slavni Ebert navodi da je film snimljen u naglašeno noir stilu, s istaknutim crno-crvenim kontrastima, što je u skladu s atmosferom koju film stvara. Od nekih već viđenih dijelova spomenut ćemo magiju zračnih odvoda koji će i u ovom filmu, kao i u mnogima do sad, odigrati ulogu spasitelja u ključnim momentima. Iako film navodno obiluje ponekom nelogičnosti ili dvije, čini se da nudi solidnu zabavu svim ljubiteljima 'Umri muški' tirade. I na kraju, u ulozi Amande Talley, kćeri Willisovog lika, pojavljuje se glavom i bradom, Willisova prava 16-godišnja kći Rumer iz braka s Demi Moore.